Ondalık sayılar nasıl bölünür?

İçindekiler:

  1. Ondalık sayılar nasıl bölünür?
  2. Kesirli sayılarda çarpma işlemi nasıl yapılır?
  3. Ondalık sayılar nelerdir?
  4. Ondalık sayılar nasıl yapılır?
  5. Kesirler nasıl çarpılır?
  6. Ondalık sayılarda sıralama nasıl yapılır?
  7. Ondalık ifadeler nasıl yazılır?
  8. Tekrarlı sayılar nasıl yazılır?

Ondalık sayılar nasıl bölünür?

Ondalık gösterimlerle bölme işlemi yaparken öncelikle bu sayıları kesre dönüştürünüz. Daha sonra birinci sayı aynen kalır ve ikinci sayı ters çevrilerek çarpılır. İşte bu kadar kolay bir işlemin ardından ondalık gösterimlerde bölmeyi rahatlıkla yapabiliriz.

Kesirli sayılarda çarpma işlemi nasıl yapılır?

Aynı zamanda tam sayı ile beraber bir kesir üzerinden de çarpma işlemi yapabiliriz.
  1. Kesirlerle Çarpma İşlemi.
  2. Örnek: 4/7 x 5/8 = 20/56.
  3. Not: En az 2 tane kesir birbiriyle çarpılırken paylar birbiri arasında çarpılır. ...
  4. Örnekler:
  5. Not: Bir doğal sayının kesir kadarını bulmak için kesir ile o doğal sayı çarpılır.
Daha fazla öğe...

Ondalık sayılar nelerdir?

Payd, 1000, ... gibi 10'un kuvvetleri olan kesirlere ondalık kesirler, bu kesirlerin belirttiği sayılara ondalık sayılar denir.

Ondalık sayılar nasıl yapılır?

Ondalık gösterim okunurken, önce tam kısım söylenir. Tam kısım 0 olsa dahi okunmalıdır. Daha sonra “TAM” denilip, virgülden sonraki kısım okunur. Virgülden sonraki kısmın okunuşu virgülün sağında kaç rakam olduğuna bağlıdır.

Kesirler nasıl çarpılır?

Kesirli sayıları çarpmak için tek yapman gereken, pay ve paydaları çarparak sonucu sadeleştirmektir. Kesirli sayıları bölmek için, sadece kesirlerden birinin pay ve paydasının yerini değiştirmen, sonucu diğer kesirle çarpman ve sonucu sadeleştirmen gerekir.

Ondalık sayılarda sıralama nasıl yapılır?

Ondalık sayıların gösteriminde iki ondalık sayılar arasında bir karşılaştırma yapılır. Bu nedenle öncelikle iki sayıyı karşılaştırmak gerekir. Ondalık gösterimleri sıralama konusunda öncelikle iki sayının tam kısımlarına bakılır. İki sayıdan tam kısmı daha büyük olan sayı, ondalık kısımda da daha büyük olur.

Ondalık ifadeler nasıl yazılır?

Ondalık gösterim okunurken, önce tam kısım söylenir. Tam kısım 0 olsa dahi okunmalıdır. Daha sonra “TAM” denilip, virgülden sonraki kısım okunur. Virgülden sonraki kısmın okunuşu virgülün sağında kaç rakam olduğuna bağlıdır.

Tekrarlı sayılar nasıl yazılır?

1- Sayıyı virgülsüz olarak düşünerek sayıyı aynen yaz, 2- Devretmeyen kısım ( üzerinden çizgi işareti olmayan kısım ) çıkar, 3- Bu sonucu paya yaz. 4- Payda için; virgülden sonra devreden rakam sayıyısı kadar 9 ekle, virgülden sonra devretmeyen rakam sayısı kadar 0 ekle.