Kentsel dönüşümde süreç nasıl?

İçindekiler:

  1. Kentsel dönüşümde süreç nasıl?
  2. Kentsel dönüşüm nasıl başlar?
  3. Taşınma parası nasıl alınır?
  4. Kentsel dönüşüm kredisi herkese verilir mi?

Kentsel dönüşümde süreç nasıl?

Kentsel dönüşüm süreci en kısa olarak ifade edilmek istenirse bize göre; Değerlendirme ; Yapının incelenmesi ve deprem risk raporunun hazırlanması, İnceleme : Hazırlanan raporun ilgili kurum ve kuruluşlarca incelenmesi, ... Uygulama : Proje ve ruhsat eklerine uygun olarak yapının imalatı.

Kentsel dönüşüm nasıl başlar?

Kentsel dönüşüm süreci, kentsel dönüşüm kararının alınmasıyla başlar. Kentsel dönüşüm kararı yapıdaki maliklerin oy çokluğu ile alınabileceği gibi yapıdaki maliklerden en az birinin DİPU Kentsel Dönüşüm'e gerekli evraklarla başvuru yapmasıyla başlatılabilir.

Taşınma parası nasıl alınır?

Devletin taşınma yardımı vermesindeki asıl amaç, kiracıların kentsel dönüşüm kapsamında mağduriyet yaşamamasıdır. Bunun için devlet tarafından kira ve taşınma masrafları karşılanır. Bu yardımdan faydalanabilmek için bölgedeki en yakın Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne dilekçe yazılarak müracaat edilmelidir.

Kentsel dönüşüm kredisi herkese verilir mi?

Kentsel Dönüşüm Kredisini Kimler Kullanabilir? Kentsel dönüşüm kredisini kullanacaklar: konutunu yeniden inşa etmek isteyen kat malikleri. konutu riskli yapı olarak belirlenen ve farklı konut almak isteyen ev sahipleri.