Sokağa çıkma yasağında acile gidebilir mi?

İçindekiler:

  1. Sokağa çıkma yasağında acile gidebilir mi?
  2. Sokağa çıkma yasağında dışarı çıkmak için izin nereden alınır?
  3. Karantinadayken hastaneye gidilir mi?
  4. Izolasyon süresi kaç gün oldu?
  5. Kac gun karantinada Kalmali?

Sokağa çıkma yasağında acile gidebilir mi?

Vatandaşlar sokağa çıkma yasağı olan saatlerde mecbur oldukları zaman hastaneye gidebilirler. Acil servise gitmek isteyen hastalar durumlarının aciliyetine göre ambulans çağırabilirler. Eğer yürüyerek ya da taşıtla hastaneye gidecek durumda olanlar da yasak saatlerde hastaneye gidebilirler.

Sokağa çıkma yasağında dışarı çıkmak için izin nereden alınır?

Seyahat izin belgesi almak için Bakanlığa ait e-Başvuru sistemi veya ALO 199 hattı ile iletişim kurulması gerektiği biliniyor. Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildirilecek.

Karantinadayken hastaneye gidilir mi?

Karantinadayken hastaneye gitsem cezalı sayılır mıyım? Hayır. Sağlık ihtiyaçlarınız için her zaman sağlık kuruluşlarına başvurabilirsiniz. Bu başvuru sırasında maskenizi takmalı, diğer kişilerle sosyal mesafeyi korumalı ve sizinle temas edecek sağlık çalışanlarına durumunuzu bildirmelisiniz.

Izolasyon süresi kaç gün oldu?

Karantina/izolasyon sürem ne zaman doluyor? Yakın temaslılar 14 gün boyunca karantinada kalır. Karantina dönemi süresince herhangi bir semptom gelişmeyen kişilerin karantinası, PCR yapılmaksızın, 14. günün sonunda biter.

Kac gun karantinada Kalmali?

Bu yüzden yüksek enfeksiyon riski taşıyan kişiler (1. dereceden temaslı kişi) için genellikle 14 günlük karantina kararı verilir. Temaslı kişiler için evde karantina süresi, 14 günden on güne düşürülebilir. Bunun koşulu, test sonucunun (antijen hızlı testi veya PCR testi) negatif çıkmasıdır.