Basit usulde gelir vergisine tabi olanlar kimlerdir?

İçindekiler:

  1. Basit usulde gelir vergisine tabi olanlar kimlerdir?
  2. Vergi mükellefi olmak için ne gerekli?
  3. Basit usul ne kadar fatura kesebilir 2021?
  4. Vergi mükellefi olmayanlar kimlerdir?
  5. Basit usul mükellef başka yerde çalışabilir mi?
  6. Basit Usul e ticaret yapabilir mi?

Basit usulde gelir vergisine tabi olanlar kimlerdir?

Her türlü ilan ve reklam işleriyle uğraşanlar veya bu işlere tavassut (aracılık) edenler. Gayrimenkul ve gemi alım satımı ile uğraşanlar. Tavassut (aracılık) işi yapanlar (dayıbaşılar hariç). Maden işletmeleri, taş ve kireç ocakları, kum ve çakıl istihsal yerleri, tuğla ve kiremit harmanları işletenler.

Vergi mükellefi olmak için ne gerekli?

Bir firmanın vergi mükellefi olmak için önce ticaret odası tescili gerekir. Ardından bir ay içerisinde, firma sorumlularının işe başlama formu, iş yeri tapusu, kira kontratı, şirket yetkililerine ait imza sirküleri ve nüfuz cüzdanı fotokopisi ile vergi dairesine başvurması gerekir.

Basit usul ne kadar fatura kesebilir 2021?

2021 takvim yılı için; 1 numaralı bent için, satın aldıkları malları olduğu gibi ya da işledikten sonra satan kişilerin, yıllık alım tutarının 150.000 TL'yi ve yıllık satış tutarının 240.000 TL'yi geçmemesi.

Vergi mükellefi olmayanlar kimlerdir?

Gelir elde etmekte olan gerçek kişiler, elde ettikleri geliri belgelendirmek ve vergilendirebilmek için ilk olarak Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)'na başvurarak vergi mükellefi olur.

Basit usul mükellef başka yerde çalışabilir mi?

Bu madde kapsamı gereği basit usül mükelleflerinin işinin başında bilfiil bulunması mümkün olmayacağından bunları başkasına ait bir işyerinde 4/a sigortalı olarak çalışması halinde Basit usüle tabi olmanın genel şartlarını yerine getiremeyeceğinden bu mükelleflerin 4/a sigorta statüsü kapsamında başka bir işyerinde ...

Basit Usul e ticaret yapabilir mi?

E-ticaret basit usul olur mu? Sorusuna vereceğimiz cevap evettir. Gelir Vergisi Kanunu kapsamında belirlenen şartları yerine getirdiğiniz takdirde, basit usul vergisine tabi olarak vergilendirilme imkânınız bulunmaktadır.