Kulak içi egzama nedir?

İçindekiler:

  1. Kulak içi egzama nedir?
  2. Kulak egzaması için ne yapmalı?
  3. Kulak egzaması neden oluşur?
  4. Kulak egzaması için hangi doktora gidilir?
  5. Seboreik dermatiti ne geçirir?
  6. Kulakların içi neden kaşınır?
  7. Kulak içi mantara ne iyi gelir?
  8. Egzama hastalığı için hangi doktora gitmem gerekiyor?

Kulak içi egzama nedir?

Kulak egzaması durumunda kulağın iç ve dış kısmında kaşıntı ile birlikte kızarıklık meydana gelmektedir. Ayrıca bu bölgedeki deride dökülmeler de meydana gelebilmektedir. Kulak egzaması durumu metal takılar sebebi ile ya da kişisel bakım ürünlerine vücudun reaksiyon göstermesi nedeni ile olabilmektedir.

Kulak egzaması için ne yapmalı?

Enfeksiyon nedeniyle oluşan egzama tedavisinde antibiyotik kullanılır. Alerji kaynaklı egzamada ise deriyi tahriş eden madde saptanmalı ve onun kullanımından kaçınılmalıdır. Egzamanın en rahatsızlık veren şikâyeti olan kaşıntıyı gidermek için merhem ya da kulak damlaları önerilebilinir.

Kulak egzaması neden oluşur?

Kulak egzamasının türüne göre nedenleri de farklılaşıyor. Alerjik egzama; alerjik olan saç ürünleri, makyaj malzemeleri gibi kişisel bakım ürünleri ya da küpe, kulaklık gibi aksesuarlarla temastan kaynaklanıyor. Seboreik egzama ise; daha çok saç derisi gibi vücudun yağlı bölgelerinde daha çok ortaya çıkıyor.

Kulak egzaması için hangi doktora gidilir?

Egzama için hangi bölüme gidilmeli diye araştırma yapıldığında, dermatoloji bölümüne gidilmesi söylenir.

Seboreik dermatiti ne geçirir?

Seboreik dermatit genetiktir. Ailesel bir yatkınlık sonucunda ortaya çıkar. Stres, yorgunluk, uykusuzluk, yoğun çalışma temposu, seboreik dermatite neden olabilir. Bununla birlikte şarap ve bira gibi mayalı içecekler de seboreik dermatitin alevlenmesine yol açabilir.

Kulakların içi neden kaşınır?

Kaşınmanın en yaygın nedeni ise sinirsel bir alışkanlık, mantar enfeksiyonu ve ya yeni bir enfeksiyon olabilir. Dermatit gibi bazı cilt hastalıkları da kulak kaşıntısına neden olabilir. Özellikle alerjisi olan kişilerde kulak kaşıntısı ile karşılaşmak mümkün olur.

Kulak içi mantara ne iyi gelir?

Kulak mantarına iyi gelecek faktörlerden birkaçı; sirke ve alkol karışımıdır. Ancak bu karışımın dikkatli kullanılması gereklidir. Bunun dışında kulak mantarını önlemek adına; deniz, havuz, hamam gibi ortamlardan kaçmak gerekir. Böyle durumlarda kulağı uygun cisimlerle tıkamak, kulak mantarının oluşmasını önleyecektir.

Egzama hastalığı için hangi doktora gitmem gerekiyor?

En sık rastlananlar egzama türleridir. Cilt hastalıkları için hangi doktora gidilir sorusuna ilişkin verilecek cevap ise cildiye ve dermatoloji bölümüne gidilir. Egzama, Sedef, Kaşıntı hastalığı, Kontakt Dermatit, Pernio cilt hastalıklarının başlıcalarındandır.