Ilk defa ehliyet nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Ilk defa ehliyet nereden alınır?
  2. Nufustan ehliyet almak ne kadar?
  3. Ehliyet çıkartmak için randevu nasıl alınır?
  4. Teslim Edilemeyen ehliyet nereden alınır?
  5. Eve gelen ehliyet nereye gider?
  6. Ehliyet ne kadar sürede çıkar?
  7. B ehliyet harcı ne kadar?

Ilk defa ehliyet nereden alınır?

Sürücü belgeleri artık Nüfus Müdürlüklerince verilmektedir! Devamında Ad, Soyad, T.C Kimlik No, Doğum tarihi bilgilerini giriniz ve Güvenlik kodunu doğrulayınız. Açılan ekran üzerinden İL ve İlçe seçmeniz gerekiyor. İlçe Nüfus Müdürlüklerinden size uygun olanını seçmelisiniz.

Nufustan ehliyet almak ne kadar?

randevu.nvi.gov.tr Sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve hizmet bedeli (13 TL + 2 TL) olmak üzere toplam 15 TL'dir.

Ehliyet çıkartmak için randevu nasıl alınır?

Randevu sayesinde sıra karmaşası yaşamadan işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Ehliyet yenileme işlemi yapmak isteyenler; Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Alo 199 Çağrı merkezinden ya da www.nvi.gov.tr web portalı üzerindeki sürücü belgesi Randevu Sisteminden randevu oluşturabilirler.

Teslim Edilemeyen ehliyet nereden alınır?

Adresinizde bulunamadığınız için veya başka bir sebeple teslim edilememiş olabilir. Sürücü belgelerinin teslimi PTT tarafından yapılmaktadır teslim edilemediği takdirde başvuru yaptığınız nüfus müdürlüğüne teslim edilmektedir. Başvuru yaptığınız nüfus müdürlüğünden teslim alabilirsiniz.

Eve gelen ehliyet nereye gider?

İşlemler sırasında size herhangi bir barkod numarası verilmiyor. Yeni ehliyetiniz basım merkezinde üretildikten sonra "PTT Kargo Aracılığıyla" vermiş olduğunuz adrese gönderiliyor.

Ehliyet ne kadar sürede çıkar?

Sürücü belgeniz en geç 15 gün içinde adresinize teslim edilir. Sürücü belgesi başvurunuzun ne durumda olduğunu E-devlet şifrenizle giriş yaparak Sürücü Belgesi Başvuru Durumu Sorgulama sayfasından görüntüleyebilirsiniz.

B ehliyet harcı ne kadar?

Manuel ve otomatik B sınıfı ehliyet almak isteyen kişiler, 2021 yılında 1078 lira ehliyet harcı ödemelidir. B sınıfı tüm ehliyet harçlarının (D1, D ve C sınıfı) 2021 yılında, 1626 lira olması bekleniyor.