Endüstri Mühendisi mezunu ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Endüstri Mühendisi mezunu ne iş yapar?
  2. Kamuda endüstri mühendisi ne iş yapar?
  3. Endüstri mühendisleri hangi şirketlerde çalışır?
  4. Endüstri Mühendisi stajı nerede yapmalı?

Endüstri Mühendisi mezunu ne iş yapar?

Bir endüstri mühendisliği bölümü öğrencisi mezun olduğunda: Üretim Planlama Mühendisi, Tedarik Zinciri Planlama Uzmanı, Satış/Pazarlama Müdürü, Finansal Planlama Uzmanı, Lojistik Müdürü, Kalite Mühendisi, Güvenlik Mühendisi, ERP Danışmanı, İnsan Kaynakları Müdürü, Risk Yönetimi Uzmanı, Depo Müdürü, İş Geliştirme Uzmanı ...

Kamuda endüstri mühendisi ne iş yapar?

Endüstri mühendisleri kamu kurum ve kuruluşlarında mühendis kadrosunun yanı sıra başka kadrolarda çalışabilmektedir. Devlet Hava Meydanları İşletmesinde (DHMİ) stajyer aim memuru olarak, bakanlıklarda uzman olarak ve çeşitli kamu iktisadi teşebbüslerinde memur olarak çalışılabilmektedir.

Endüstri mühendisleri hangi şirketlerde çalışır?

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, KOSGEB, EPDK, BTK, TİB, gibi kuruluşlarda endüstri mühendisleri çalışılmaktadırlar.

Endüstri Mühendisi stajı nerede yapmalı?

Üretim sektöründeki (çıktısı fiziki bir mamul olan) işletmelerde yapılır. Beyaz eşya, elektronik, otomotiv, talaşlı imalat, kimyasal üretim, tekstil ve gıda gibi sektörlerde üretim yapan firmalar staj yapılabilecek alanlardır. İstisnai olarak hazır beton üreten beton santrallerinde üretim stajı yapılamaz.