Önlisans polis alımı 2020 ne zaman?

İçindekiler:

  1. Önlisans polis alımı 2020 ne zaman?
  2. Önlisans polislik eğitimi kaç ay?
  3. Polislik Sınavları 2021 ne zaman?
  4. Polislik Başvuru 2020 ne zaman?
  5. Polis eğitimi ne kadar sürer?
  6. Polis meslek yüksek okulu mezunları ne iş yapar?
  7. Polis eğitimde maaş alıyor mu?
  8. Polis için kimler başvuru yapabilir?

Önlisans polis alımı 2020 ne zaman?

Adaylar, 08-21 Aralık 2020 tarihleri arasında https://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabileceklerdir. Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacaktır.

Önlisans polislik eğitimi kaç ay?

POMEM Eğitim Süresi Hakkında Bilgiler POMEM üzerinden eğitim ve öğretim süresi en az 6 aylık bir süreci kapsamaktadır. Bu bağlamda sömestr izni ile beraber başlama ve bitiş tarihleri bu sürenin dışında kalır. Alınacak 6 aylık eğitim ile beraber polis mertebesi kapsamında kişi görevine başlar.

Polislik Sınavları 2021 ne zaman?

27. Dönem POMEM sınavları Ön Sağlık Kontrolü aşamasıyla 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacaktır. Başvuru merkezleri ve tarihleri ilerleyen günlerde Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi www.pa.edu.tr adresinde açıklanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Polislik Başvuru 2020 ne zaman?

Her yıl bünyesine binlerce polis adayı ekleyen POMEM ön başvuruları 08-21 Aralık 2020 tarihleri arasında Polis Akademisi Başkanlığına ait www.pa.edu.tr adresinden online olarak gerçekleştirilecek.

Polis eğitimi ne kadar sürer?

MADDE 7 – (1) POMEM'lerde eğitim-öğretim süresi mezun olma esası ile en az (Değişik ibare:RG-6/1/2017-29940) dört aydır. Eğitim-öğretim ile sömestr izninin; süresi, başlama ve bitiş tarihleri Başkanlıkça belirlenir.

Polis meslek yüksek okulu mezunları ne iş yapar?

Polis meslek yüksek okulu mezunları sadece emniyet genel müdürlüğüne bağlı olarak farklı kurumlarda göreve başlayabilmektedirler. Pmyo mezunu olan her öğrenci mutlaka kurum tarafından ataması yapılmakta ve iş hayatına atılmaktadırlar.

Polis eğitimde maaş alıyor mu?

Polis Meslek Eğitim Merkezi 4 yıllık lisans eğitimine denk bir eğitim verir. POMEM bünyesinde öğrenim gören öğrencilere aylık 430 TL harçlık verilmektedir. 22. dönemde de Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencilerine 430 TL aylık ücret ödenecektir. Öğrenciler, ancak intibak sonrasında maaşlarını alma hakkına sahiptirler.

Polis için kimler başvuru yapabilir?

MADDE 5 – (1) POMEM'lere, lisans mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilirler.