Plakaya yazılan cezayı nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Plakaya yazılan cezayı nasıl öğrenebilirim?
  2. Plakadan Araç ceza sorgulama nasıl yapılır?
  3. Trafik cezalarini nasil öğrenirim?
  4. Plakaya yazılan trafik cezası e Devlete ne zaman düşer?
  5. Plakadan borç sorgulama nasıl yapılır?
  6. Plakaya yazılan trafik cezaları ne zaman gelir?
  7. HGS borcum varmı nasıl öğrenirim?
  8. Trafik cezası 15 is günü mu?

Plakaya yazılan cezayı nasıl öğrenebilirim?

Adınıza kayıtlı bir trafik cezanız olup olmadığını öğrenmek için emniyet müdürlüğüne gidebileceğiniz gibi bu işleminizi online olarak da gerçekleştirebilirsiniz. “Plakadan ceza sorgulama'' yaparak veya T.C. kimlik numaranız, vergi numaranız üzerinden ceza durumunuzu öğrenebilirsiniz.

Plakadan Araç ceza sorgulama nasıl yapılır?

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI (GİB) SMS İLE PLAKA CEZA SORGULAMA Plakada trafik cezası sorgulama işlemini SMS (kısa mesaj) ile de gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için sorgulama yapmak istediğiniz plakayı, tescil tarihini ve TC Kimlik numaranızı yazarak 1189'a mesaj atmalısınız.

Trafik cezalarini nasil öğrenirim?

Bunun için, Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesi ile trafik cezası sorgulaması için; egm.gov.tr internet sitesine giriş yapılır. “Ceza ve Otopark sorgulama” bağlantısı açılarak ad, soyad ve T.C. kimlik numarası gibi istenen bilgiler yazılır. Yapılacak sorgulama sonucunda son bir yıla ait trafik cezaları görülebilir.

Plakaya yazılan trafik cezası e Devlete ne zaman düşer?

Herhangi bir ihlalden dolayı ceza yemiş ve aracınıza ceza kesilmişse bu anında sisteme düşmez. Bunun içinde zaman zaman kontrolünün yapılması şarttır. Trafik Cezaları İnternete Ne Zaman Düşer? Kesilen bir trafik cezası e-devlet ya da internet sistemine yaklaşık olarak 3 iş günü içerisinde düşecektir.

Plakadan borç sorgulama nasıl yapılır?

Plakanıza ya da şahsa yazılan trafik cezalarını öğrenmek için de araç borç sorgulama işlemini internetten yapabilirsiniz. www.turkiye.gov.tr adresinden “Emniyet Genel Müdürlüğü / Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama” bölümüne girerek plakanıza yazılan cezaları sorgulayabilirsiniz.

Plakaya yazılan trafik cezaları ne zaman gelir?

Trafik cezaları 3 ile 7 gün arasında e-Devlet'de, 7 gün içerisinde ise EGM'de görünür.

HGS borcum varmı nasıl öğrenirim?

60 1 788 numaralı müşteri hizmetleri numarasını arayabilirsiniz. HGS hesabınızla ilgili bakiye ve geçiş bilgilerine ve HGS geçiş ihlal cezalarına, http://hgsmusteri.ptt.gov.tr adresli internet sayfasından ulaşabilirsiniz.

Trafik cezası 15 is günü mu?

Trafik cezalarında cezanın kesildiği günden itibaren 15 gün içerisinde ödeme yaptığınız takdirde %25 indirimden faydalanabilirsiniz. Örnek üzerinden para cezası indirimini şöyle hesaplayabiliriz; 2021 yılında emniyet kemeri takmamanın cezası 1'ün %25'i – 36 =108 TL olarak ödemenizi yapabilirsiniz.