Üniversite harf notu nedir?

İçindekiler:

  1. Üniversite harf notu nedir?
  2. Harf notu ne demek?
  3. Üniversite geçer not kaç?
  4. CC harf notu ne demek?
  5. FF ne anlamı gelir üniversitede?
  6. 58 Hangi harf notu?
  7. Üniversitede aa bb ne demek?
  8. CC kaç puan?
  9. Ba harf notu kaç puan?
  10. Ba ne demek üniversite?
  11. Liselerde sınıf geçme notu kaç?

Üniversite harf notu nedir?

b) Ç (çekildi) notu, öğrencinin çekildiği ders için verilir. ... CC şartlı geçer yarıyıl sonu başarı notu olup, not yükseltmek için, bu notların alındığı dersler eğitim öğretim süresi içinde tekrar edilebilir. Bir derse ait yarıyıl sonu başarı notu FF olan öğrenci o dersten başarısız sayılır.

Harf notu ne demek?

NA (Devamsız) notu, derse devam yükümlülüklerini sağlamayan ve/veya ders uygulamalarına ilişkin koşulları yerine getirmeyen öğrencilere dersi veren öğretim elemanı tarafından takdir olunur. ... S (yeterli) notu, kredisiz derslerde başarılı olan öğrencilere verilir.

Üniversite geçer not kaç?

Bir dersten başarılı sayılabilmek için başarı notunun en az CC olması gerekir. Ancak, genel not ortalaması (GNO) CB (2.50) ve üzerinde olan öğrenciler, DD başarı notu ile de başarılı sayılır ve başarı notu, katsayısı 2.00 olmak üzere DB olarak not belgesine geçirilir.

CC harf notu ne demek?

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz. CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez.

FF ne anlamı gelir üniversitede?

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. ... FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir. Örneğin, Akademik durumu Uyarı olan bir öğrencinin, daha önceki dönemden iki DD, bir DC olmak üzere üç koşullu geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğunu varsayalım.

58 Hangi harf notu?

Yine aynı dersten 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemindeki başarı notu 80 olan bir öğrencinin 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemindeki harf notu ise “BB” olabilmektedir.Başka bir örnek de verecek olursak, aynı dönemde bir dersten alınan 58 başarı notu CC harf notuna karşılık gelirken aynı dönem başka bir dersten alınan ...

Üniversitede aa bb ne demek?

Harf notu karşılıklarına göre; A. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır.

CC kaç puan?

4'lük not sistemine
Harfli NotuKatsayısı100 puan Üzerinden Değeri
BB3,0070-79
CB2,5065-69
CC2,2560-64
DD2,0050-59
97 satır daha

Ba harf notu kaç puan?

4'lük not sistemine
Harfli NotuKatsayısı100 puan Üzerinden Değeri
AA4,0090-100
BA3,5080-89
BB3,0070-79
CB2,5065-69
97 satır daha

Ba ne demek üniversite?

Bachelor's: Bir kolej veya üniversite tarafından verilen üniversite diplomasıdır. ... Genellikle diploma türleri B.A. (Bachelor of Arts), A.B. (Liberal Arts) veya B.S. (Bachelor of Science) şeklindedir. College: Lisans eğitimi veren kurumlardır ancak bazı durumlarda yüksek lisans programları da bulunabilir.

Liselerde sınıf geçme notu kaç?

MADDE 56- (1) Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; a) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir.