Kalp spazmı tehlikeli mi?

İçindekiler:

  1. Kalp spazmı tehlikeli mi?
  2. Kalp spazmı belirtileri nelerdir?
  3. Kalp spazmı nasıl bir hastalık?
  4. Spazm geçirmek ne demek?
  5. Spazm agrisi nedir?

Kalp spazmı tehlikeli mi?

Kalp spazmı, kalp damarında hiçbir darlık bulunmasa da kasılarak cidarını küçültmesi halinde meydana geliyor. Kalp spazmında da kalbe kan gitmez. Kas beslenemez. Göğüs ağrısı olur. 20 dakikadan fazla sürerse kalp krizine veya ani ölümlere yol açabilir.

Kalp spazmı belirtileri nelerdir?

Kalp spazmı belirtileri
  • Sıkıntı veya nefes darlığı olur,
  • Ağrı hissi; genellikle göğüs ortasında başlar, kollara, boyuna, sırta ve çeneye doğru ilerler,
  • Sıklıkla fiziksel hareket, fiziksel zorlanma, heyecan, üzüntü ya da fazla yemek yeme sonucu ortaya çıkar,
  • Kısa sürelidir, ağrı yaklaşık 5–10 dakika kadar sürer,
Daha fazla öğe...

Kalp spazmı nasıl bir hastalık?

Kalp spazmı, kalp dokusunu besleyen atardamarın kasılmasına bağlı olarak kalbin yeteri kadar kanla beslenememesi sonucunda meydana gelen bir rahatsızlıktır. Daha çok erkeklerde rastlanan bu hastalık göğsün tam ortasında baskı ve yanma olarak ortaya çıkar.

Spazm geçirmek ne demek?

Spazm, bir kasın ya da kas grubunun, kalp ve mide gibi içi boşluklu organların aniden ve istemsiz kasılması için kullanılan tıbbi bir terimdir. Genellikle devamında ani bir ağrı gelen kramplarda görülür; genellikle zararsızdır ve kısa süre içinde geçer.

Spazm agrisi nedir?

Kramp (kas spazmı), genelde ağrılı olan, kasları tutabilen ani ve istemsiz kasılmalardır. Hemen hemen herkeste görülebilir ama yetişkinlerde ve yaşlılarda daha sıktır. Vücuttaki pek çok kası etkileyebileceği gibi farklı semptomlara da neden olabilir. En yaygın türü iskelet kaslarında görülen spazmlardır.