Oda kokusu için hangi yağlar?

İçindekiler:

  1. Oda kokusu için hangi yağlar?
  2. Evin kendi kokusu nasıl giderilir?
  3. Odunsu kokular hangileri?
  4. Profesyonel oda kokusu nasıl yapılır?

Oda kokusu için hangi yağlar?

Bunun için lavanta yağı, portakal yağı, limon yağı, mandalina yağı, yasemin yağı, leylak yağı, zambak yağı, biberiye yağı ve çay ağacı yağı gibi güzel kokulu yağ çeşitlerinden birisi tercih edilebilir. Tek çeşit yağ kullanmak yerine karışım içerisine farklı yağlardan ilave edilerek karışık bir koku da elde edilebilir.

Evin kendi kokusu nasıl giderilir?

Evinize girerken her zaman kötü bir koku fark ediyorsanız, belki de duvarları ve tavanları temizlemelisiniz. Bir sprey şişesine beyaz sirke ve ılık su koyun. Bu karışımı duvarlara püskürtün ve silin. Karışım, hem duvarları temizler hem de kötü kokuları giderir.

Odunsu kokular hangileri?

Odunsu parfüm ne demek? Sıcak notalı kokulardan oluşan parfümler odunsu koku ailesine girer. Bu parfümlerin içeriklerinde tarçın, tütün, sandal ağacı, sedir ağacı veya zencefil notalarına rastlanabilir. Paçuli de odunsu ve baharatlı kokularda sıkça rastlanan bir içeriktir.

Profesyonel oda kokusu nasıl yapılır?

Yapılışı:
  1. Cam şişenin içine 4 damla tarçın yağı, 1 damla okaliptüs yağı koyun.
  2. Bu karışıma misket limonundan 2 damla ilave edin.
  3. Son adım olarak bambu çubuklarını yerleştirdikten sonra şişeyi odanın en güzel köşesine yerleştirin. Bu ferahlatıcı koku bambu çubukları aracılığıyla tüm odaya yayılacaktır.