Ek tercihte mühendislik barajı var mı?

İçindekiler:

  1. Ek tercihte mühendislik barajı var mı?
  2. Hangi Bolumlerde baraj var?
  3. Barajı geçemeyenler ek tercih yapabilir mi?
  4. Ek puanımı nasıl kullanabilirim?
  5. Eczacılık Fakültesi baraj var mı?
  6. Barajı geçemeyenler tercih yapabilir mi?

Ek tercihte mühendislik barajı var mı?

YÖK'ün geçen yıl tıp ve hukuk bu yıl da mimarlık ve mühendislik programları için getirdiği başarı sırası barajı ek yerleştirme için de geçerli. ... Ziraat, su ürünleri ve orman fakülteleri hariç mühendislik okumak isteyenler de MF-4'te ilk 240 bin başarı sırasında değillerse baraja takıldı.

Hangi Bolumlerde baraj var?

Tıp, hukuk, mimarlık, mühendislik ve öğretmenlik programlarındaki barajın ardından diş hekimliği ve eczacılık bölümlerinin de eklenmesiyle başarı sırası barajı olan bölüm sayısı 7'ye çıktı. Ayrıca hukuk fakülteleri için 190 bin olan başarı sırası şartının 125 bine yükseltildi.

Barajı geçemeyenler ek tercih yapabilir mi?

Puanı 150′tan az ise ; Adayın AYT'ye girme ve TYT puanlarıyla tercih yapma hakkı yok. Puanı 150 ve üstü ise: Aday, ön lisans programlarını tercih edebilir. programlarını tercih edebilir.

Ek puanımı nasıl kullanabilirim?

Ek puanlı yerleştirme hakkı meslek lisesi mezunlarına tanınmaktadır. Bu ek puanlı sonuç hesaplanırken öğrencinin okuduğu lise ve bölümle ilgili tercihler yapması hâlinde sahip olacağı puandır. Öğrencinin okuldan alacağı puan yalnızca okunan bölümle alakalı tercihler yapması hâlinde verilir.

Eczacılık Fakültesi baraj var mı?

2020 YKS: Diş hekimliği ve eczacılık için baraj geldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre eczacılık ve diş hekimliği bölümlerine de ilk kez başarı sırası sınırlaması getirdiklerini açıkladı.

Barajı geçemeyenler tercih yapabilir mi?

Bunun üzerine üniversiteye girmeye hazırlanan yüz binlerce aday, “YKS'de barajı geçemeyenler tercih yapacak mı, ne zaman tercih yapacak?” diye araştırmaya koyuldu. 2021 YKS'de barajı geçemeyenler, baraj puanlarının aşağı çekilmesiyle birlikte tercih hakkı kazandı.