Evde nasıl bacak inceltilir?

İçindekiler:

  1. Evde nasıl bacak inceltilir?
  2. Bacaklarını inceltmek için neler yapılmalı?
  3. Üst bacak yağları nasıl erir?
  4. Ince bacaklar için nasıl beslenmeli?
  5. Pürüzsüz bir bacak için ne yapılmalı?

Evde nasıl bacak inceltilir?

Mat üzerine sırt üstü uzanarak ellerinizi belinizin altına koyun. Belinizin düz pozisyonunu muhafaza ederek bacaklarınızı aşağı ve yukarı doğru hareket ettirin. Hareket esnasında karnınızı sıkarak karın kaslarınızı da çalıştırabilirsiniz. Her bacak için en az 12-15 tekrar ve 2 set halinde egzersizi uygulayabilirsiniz.

Bacaklarını inceltmek için neler yapılmalı?

Bacak inceltme hareketleri birçok sporda yer alır. Koşu, yürüyüş, pilates, kick boks gibi sporlar bacaklarda sıkılaşma sağlar ve incelme etkisi oluşturur. Her gün kardiyo yapabilir, kondisyon bisikleti veya doğa bisikleti ile çalışabilir, tempolu yürüyüş veya koşuyu tercih edebilirsin.

Üst bacak yağları nasıl erir?

Bacak yağlarını eritmek için haftada iki ve ya üç kere koşmak gerekir. Belli aralıklar ile günde 30 dakika yürümek bacak yağlarının da hızla erimesini sağlar. Özellikle yokuş yukarı koşmak çok faydalı olacaktır. Yokuş yukarı koşmak bacakların arkasını güçlendirerek şekillenmesini sağlar.

Ince bacaklar için nasıl beslenmeli?

Ekşi mayalı tam buğday ekmeği, buğday salatası, bulgur, fasulye, mercimek, börülce, nohut gibi karbonhidratları tercih edin. Bol C vitamini almak, bol su içmek, düzenli uzun yürüyüşler yapmak, taze meyve ve sebzenin de güzel bacaklara sahip olmak için şart olduğunu unutmayın.

Pürüzsüz bir bacak için ne yapılmalı?

Önce ellerinizi ılık su ve sabunla yıkayın. Sonra karbonat ve bir miktar su kullanarak bir macun kıvamı elde edin. Ardından bu macunu bacaklara dairesel hareketlerle masaj yapar gibi ama bastırmadan nazikçe uygulayın. Ardından soğuk suyla durulayın ve nemlendirmek için az miktarda hindistan cevizi yağı uygulayın.