Vergi kimlik numarası nasıl alınır e-devlet?

İçindekiler:

  1. Vergi kimlik numarası nasıl alınır e-devlet?
  2. Apartman vergi numarası nasıl öğrenilir?
  3. Vergi numarası ile TC kimlik numarası aynı mı?
  4. Apartman yönetimi vergi numarası almak zorunda mi?
  5. Apartman yönetimi vergi numarası nereden alınır?

Vergi kimlik numarası nasıl alınır e-devlet?

E-devlet internet adresine tıkladıktan sonra açılan ekranda bulunan bilgi formunu doldurmanız gerekmektedir. Adınız, soyadınız, baba adınız, doğum yeri ve doğum yılı bilgilerinizi sisteme girdikten sonra açılan ekrandan vergi kimlik numarası alınabilir.

Apartman vergi numarası nasıl öğrenilir?

Vergi kimlik numara sorgulaması için Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesine giriş yaptıktan sonra doğrulama adımı karşınıza çıkar. Doğrulama sayfasında vergi kimlik numarası, T.C. Kimlik numarası, il ve vergi dairesi seçimi yapmanız istenir.

Vergi numarası ile TC kimlik numarası aynı mı?

TC kimlik numaralarının vergi kimlik numarası olarak da kullanılmasına ilişkin uygulama 1 Kasım'dan itibaren başlıyor. ... tarihinden itibaren ise tüm işlemlerde TC vatandaşı gerçek kişiler için vergi kimlik numarası olarak yalnızca TC kimlik numarası kullanılacak.

Apartman yönetimi vergi numarası almak zorunda mi?

Apartmanlarda çalışan bina görevlisi ücretinden gelir vergisi kesintisi yapılmadığı ve bunun dışından herhangi bir vergi stopaj gerektiren bir ödeme söz konusu olmadığı durumda apartmanların vergi numarası alma zorunluluğu yoktur.

Apartman yönetimi vergi numarası nereden alınır?

Apartman yönetimi kat malikleri kurulunu toplayarak vergi numarası alınması ile ilgili bir karar alır. Almış olduğu kararın yazılı olduğu karar defterini notere onaylatarak bağlı bulunduğu ilçe sınırları içerisindeki vergi dairesine başvurarak vergi numarasını alabilirler.