Soyulabilen maske evde nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Soyulabilen maske evde nasıl yapılır?
  2. Burun üzerinde siyah noktalar neden çıkar?
  3. Evdeki malzemelerle yüz maskesi nasıl yapılır?
  4. Yaprak jelatin maskesi nasıl yapılır?
  5. Yumurta akı ile yuz maskesi nasil yapilir?
  6. Evde yumurta maskesi nasıl yapılır?

Soyulabilen maske evde nasıl yapılır?

Isıya dayanıklı bir kaseye 4 yemek kaşığı taze portakal suyu koyun. 2 yemek kaşığı tatlandırılmamış jelatin tozunu portakal suyuna ekleyin. Kasedeki suyu ısıtarak; jelatin tozu tamamen eriyene kadar sürekli karıştırın. Karışımın soğumasını bekleyin ve daha yüzünüze uygulayın.

Burun üzerinde siyah noktalar neden çıkar?

Siyah noktalar cilt gözeneklerinde oluşan siyah şişliklerdir. Gözeneklerdeki kıl folikülerinin tıkanması ile oluşur. Siyah görünümün sebebi ise kir ile tıkanan gözeneklerin hava ile oksitlenmesidir.

Evdeki malzemelerle yüz maskesi nasıl yapılır?

Hazırlanışı: Küçük bir kaseye bir yemek kaşığı süzme yoğurt alın. İnce bir tabaka şeklinde yüzünüze sürün. 20 dakika boyunca bekletin ve ardından soğuk suyla yıkayın. Alternatif olarak: 1 yemek kaşığı süzme yoğurtun içine taze sıktığınız portakal suyunu ekleyin ve 5 dakika boyunca yüzünüzde bekletin.

Yaprak jelatin maskesi nasıl yapılır?

1 çorba kaşığı jelatini 1. yöntem ile hazırlayın. 1 çay kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı bal ile iyice harmanlayın. Ilk maskeyi bütün yüzünüze uygulayın (Kaşlarınızı ve göz çevrenizi kaplamayacak şekilde) İyice kuruyup sertleşene kadar yüzünüzde bekletin. Maskeyi süte veya bitki çayına batırdığınız pamukla çıkartın.

Yumurta akı ile yuz maskesi nasil yapilir?

Yumurtanın akını, sarısından ayırdıktan sonra, kabın içerisine bir tatlı kaşığı bal ve bir tatlı kaşığı kadar limon suyu ekleyip iyice karıştırın. Karışımı cildinize bir fırça yardımı ile sürdükten sonra 10 dakika kadar bekleyin. Daha sonra ılık suyla yıkayın.

Evde yumurta maskesi nasıl yapılır?

YUMURTA AKI MASKESİNİN YAPILIŞI Yumurta akı, limon ve balı bir kasenin içinde iyice çırpın. Göz çevreniz hariç yüzünüze sürün. Ayrıca dekolte bölgenize de sürebilirsiniz. Maskenizi 15 dakika bekletin ve cildinizi bol su ile durulayın.