Bölge adliye mahkemesi nelere bakar?

İçindekiler:

  1. Bölge adliye mahkemesi nelere bakar?
  2. Bölge adliye mahkemesi ne kadar sürede karar verir?
  3. Türkiye'de kaç tane bölge adliye mahkemesi bulunmaktadır?
  4. Bölge adliye mahkemesi daireleri nelerdir?
  5. Bölge adliye mahkemesi kaçıncı derece?
  6. Istinaf mahkemesi kaç hakimden oluşur?
  7. Istinaf mahkemesi ön inceleme ne kadar sürer?
  8. Çanakkale hangi bölge adliye mahkemesine bağlı?
  9. Bölge adliye mahkemesi kaç daireden oluşur?
  10. Bölge adliye mahkemeleri adli tatile girer mi?
  11. Bölge adliye mahkemesi başkanı nerelere başkanlık eder?
  12. Istinafta ön inceleme ne kadar sürer?
  13. Çanakkale hangi bam?
  14. Bam hangi illerde var?

Bölge adliye mahkemesi nelere bakar?

Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesinin Görevleri Nelerdir? Bölge adliye (istinaf) mahkemesinin temel görevi, hukuk ve ceza ilk derece mahkemelerinin verdiği nihai kararlara karşı yapılan istinaf başvurularını inceleyerek karara bağlamaktır.

Bölge adliye mahkemesi ne kadar sürede karar verir?

Bu nedenle 2020 yılında bölge idare mahkemesine gelen bir dosyanın ortalama 6 ayda karara bağlanacağını söylemek mümkündür.

Türkiye'de kaç tane bölge adliye mahkemesi bulunmaktadır?

Ülke genelinde sekiz tane bölge idare mahkemesi vardır ve bunlar bulundukları ilin adı ile adlandırılır. Mahkemeler 20 Temmuz 2016'da faaliyete başladı. Haziran 2020'de Adana'da bir bölge idare mahkemesi daha kuruldu. Bölge idare mahkemeleri, bölge idare mahkemesi başkanı ile iki üyeden oluşur.

Bölge adliye mahkemesi daireleri nelerdir?

Bölge Adliye Mahkemelerinin Yargı Çevresi
BÖLGEYARGI ÇEVRESİ
AdanaAdana, Mersin, Osmaniye, Hatay
AnkaraAnkara, Çankırı, Eskişehir, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir
AntalyaAntalya, Burdur, Denizli, Isparta
BursaBalıkesir, Bursa, Bilecik, Çanakkale, Yalova
11 satır daha

Bölge adliye mahkemesi kaçıncı derece?

Madde 3 - Adlî yargı ikinci derece mahkemeleri, bölge adliye mahkemeleridir.

Istinaf mahkemesi kaç hakimden oluşur?

İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri'nde 53 savcı, 61 daire başkanı, 176 hakim görev alacak. Kamuoyunda "istinaf mahkemeleri" olarak bilinen bölge adliye ve bölge idare mahkemeleri bugünden itibaren ilk derece mahkemelerinden gönderilen kararları inceleyecek.

Istinaf mahkemesi ön inceleme ne kadar sürer?

Vatandaşlar, istinaf mahkemesi incelemelerindeki aşamaların ne kadar sürdüğünü merak etmektedir. İlk derece mahkeme kararlarının ardından Bölge adliye tarafından ilk olarak ön inceleme yapılır. Bu süre ortalama olarak 30 gündür.

Çanakkale hangi bölge adliye mahkemesine bağlı?

HSK Genel Kurulu Bursa Bölge Adliye Mahkemesi'nin yargı çevresini Çanakkale ile birlikte Balıkesir, Bilecik, Kütahya ve Yalova illerinden oluşturdu.

Bölge adliye mahkemesi kaç daireden oluşur?

Her bölge adliye mahkemesinde bir başkan bulunur. Başkanlık, başkan ile yazı işleri müdürlüğünden oluşur. Her bölge adliye mahkemesinde en az üç hukuk ve en az iki ceza dairesi bulunur. Gerekli hallerde Adalet Bakanlığı dairelerin sayısını artırıp azaltabilir.

Bölge adliye mahkemeleri adli tatile girer mi?

ADLÎ TATİL (3) Tatil süresince bölge adliye mahkemeleri ile Yargıtay, yalnız tutuklu hükümlere ilişkin veya Meşhud Suçların Muhakeme Usulü Kanunu gereğince görülen işlerin incelemelerini yapar. (4) Adli tatile rastlayan süreler işlemez. Bu süreler tatilin bittiği günden itibaren üç gün uzatılmış sayılır.

Bölge adliye mahkemesi başkanı nerelere başkanlık eder?

MADDE 35. - Bölge adliye mahkemesi başkanlar kurulunun görevleri şunlardır: 1. Bölge adliye mahkemesi hukuk ve ceza dairelerinin numaralarını ve aralarındaki işbölümünü belirlemek, daireler arasında çıkan iş bölümü uyuşmazlıklarını karara bağlamak, 2.

Istinafta ön inceleme ne kadar sürer?

Vatandaşlar, istinaf mahkemesi incelemelerindeki aşamaların ne kadar sürdüğünü merak etmektedir. İlk derece mahkeme kararlarının ardından Bölge adliye tarafından ilk olarak ön inceleme yapılır. Bu süre ortalama olarak 30 gündür.

Çanakkale hangi bam?

2016'da 7 ilde Bölge Adliye Mahkemeleri'ni (BAM) faaliyete geçiren HSK Genel Kurulu, Adana ve Bursa olmak üzere iki ilde daha BAM kurulmasına karar verdi. HSK Genel Kurulu Bursa Bölge Adliye Mahkemesi'nin yargı çevresini Çanakkale ile birlikte Balıkesir, Bilecik, Kütahya ve Yalova illerinden oluşturdu.

Bam hangi illerde var?

Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Samsun'da olmak üzere 9 ilde faaliyet gösteren bölge adliye mahkemelerinin sayısı, Konya ve Sakarya'da kurulan mahkemelerin eylülde yeni adli yılla birlikte hizmete sunulmasıyla 11'e çıkacak.