Kaşıntı alerji için ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Kaşıntı alerji için ne yapılır?
  2. Gece kaşıntı neden olur?
  3. Yüzümde kaşıntı var ne yapmalıyım?
  4. Baharat alerjisine ne iyi gelir?

Kaşıntı alerji için ne yapılır?

Alerjik kaşıntıya en çok iyi gelen doğal yöntemlerden birisi soğuk sudur. Kaşınan bölgeye direkt olarak soğuk su ile kompleks uygulayarak kaşıntıyı azaltabilirsiniz. Kaşıntı soğuk su uygulaması sayesinde kısa bir süre içinde kendiliğinden geçer. Soda kaşıntıya iyi gelen bir diğer doğal yöntemdir.

Gece kaşıntı neden olur?

Atopik dermatit, ürtiker ve psoriasis gibi dermatolojik problemler tanı almadan önce geceleri ortaya çıkan sebepsiz kaşıntı nedenleri arasında değerlendirilir. Uyuz ya da bit ısırıkları, demir eksikliği anemisi, şizofreni, huzursuz bacak sendromu ve gebelik, gece kaşıntısı oluşabilecek diğer durumlar arasında yer alır.

Yüzümde kaşıntı var ne yapmalıyım?

Pamuklu giysiler ve çarşaflar kullanın. Kaşıntıyı hafifletmek için, kaşımak yerine kaşınan bölgeye soğuk bir bez veya biraz buz koyun. Doktorunuz ayrıca antihistaminikler ve topikal steroidler de dahil olmak üzere kaşıntı tedavisi için ilaç reçete edebilir. Nadiren steroid hapları ve antibiyotikler de gerekebilir.

Baharat alerjisine ne iyi gelir?

Baharat alerjisinin tedavisi, büyük ölçüde yaşanan belirtilerin türüne ve şiddetine bağlıdır. Komplike olmayan bir alerji için oral antihistaminikler , belirtileri baskılayarak rahatlama sağlayabilir. Kontakt dermatit için topikal bir kortikosteroid krem, iltihabı ve kızarıklığı azaltmaya yardımcı olabilir.