Ağda sonrası tahriş olmuş cilde ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Ağda sonrası tahriş olmuş cilde ne iyi gelir?
  2. Ağdadan sonra duş alınırsa ne olur?
  3. Ağda sonrası tahrişe hangi krem iyi gelir?
  4. Ağda yaptıktan sonra duş alınır mı?
  5. Ağda yaptırdıktan sonra duş alınır mı?

Ağda sonrası tahriş olmuş cilde ne iyi gelir?

Aloe vera bazlı jeller cildin tahrişini azaltır ve sakinleşmesini sağlar. Bunları ağda yaptığınız bölgeye sürebilirsiniz. Tahmin edebileceğiniz üzere soğuk iyi gelecektir. Soğuk su, süt ve buzu karıştırın.

Ağdadan sonra duş alınırsa ne olur?

Ağda işlemi bittikten hemen sonra duşa girdiyseniz bu yanlış bir harekettir. Temizlenen gözeneklerinizde sıcaklığın etkisi ile sivilce oluşumu tetiklenebilir. Bu da sivilcelenmelere neden olmak demektir. Ağda sonrası sivilce oluşumunu önlemek için alacağınız tedbir son derece basittir.

Ağda sonrası tahrişe hangi krem iyi gelir?

Aloe vera özellikle tahrişe iyi gelmesi ile bilinen bir bitkidir. Taze aloe-vera jeli ile yapacağınız masaj ağda tahrişini azaltmanıza yardımcı olacaktır. Badem yağı – Hindistan cevizi yağı doğal olarak bulunan ve aktarlardan alınabilecek bu yağlar ile ağda uygulaması bakım yaparak ciltteki tahrişi azaltabilirsiniz.

Ağda yaptıktan sonra duş alınır mı?

Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıklı olmayacaktır. Bu nedenle son derece özenli bir şekilde davranarak gözeneklerinizin tıkanmasına engel olmalı ve cildinizin hava almasını sağlamalısınız.

Ağda yaptırdıktan sonra duş alınır mı?

Ağda işlemi sonrasında kozmetik ürünlerinin kullanımına dikkat etmeli, cildi tahriş edebilecek durumlardan kaçınmalısınız. Ağdadan sonra aşırı sıcak suyla banyo yapmamalı, sauna, buhar banyosu gibi yüksek sıcaklıklı yerlere girmemelisiniz. Buhar, zaten açık olan kil köklerinin gerilmesine ve kurumasına sebep olur.