Yabancı plakalı araç kimler kullanabilir?

İçindekiler:

  1. Yabancı plakalı araç kimler kullanabilir?
  2. Yabancı plaka araba ne kadar Türkiye'de kalabilir?
  3. Beyaz plaka hangi kuruma ait?
  4. Yabancı Plaka Ceza Sorgulama Nasıl Yapılır?
  5. Yabancı plaka A neresi?
  6. 35 MA plaka neresi?
  7. Siyah beyaz plaka hangi kuruma ait?
  8. Yabancı plakalı araç trafik cezası nereye ödenir?
  9. Misafir Plaka aracı kimler kullanabilir?
  10. A Hangi ülke plakası?

Yabancı plakalı araç kimler kullanabilir?

Yabancı plakalı taşıtlar; taşıt programına kaydı yapılan izin hak sahibi, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi, anne-babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. İzin hak sahibi araç içinde bulunsa dahi yukarıda belirtilen kişiler dışında taşıtın kullanılması (acil durumlar hariç) mümkün değildir.

Yabancı plaka araba ne kadar Türkiye'de kalabilir?

Bu şartları yerine getiren yabancı plakalı arabalar Türkiye'de belirli bir süre kalabilirler. Yabancı plakalı araçların ülkemizde kalma süresi 24 ay yani 2 yıldır. Eskiden yabancı plakalı araçların ülkemizde kalış süreleri 6 ay ile sınırlı iken son yıllarda gidilen düzenleme ile bu süre 2 yıla kadar çıktı.

Beyaz plaka hangi kuruma ait?

Siyah zemin üzerine beyaz karakterlerin yazılı olduğu bu tip plakalar bakanlıklar, belediyeler ve bu kurumların müdürlüklerine ait kamu taşıtlarında kullanılıyor.

Yabancı Plaka Ceza Sorgulama Nasıl Yapılır?

Yabancı plaka araca yazılan ceza sorgulamalarını Gelir İdaresi Başkanlığı'nın “ivd.gib.gov.tr.” internet adresi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. “MTV ve Trafik Para Cezası Ödeme” ekranına giriş yaptıktan sonra yabancı araç plakasıyla sorgulama yapabilirsiniz.

Yabancı plaka A neresi?

Plaka KoduÜlkeBaşlangıç
DAlmanya1910
DJICibuti
DKDanimarka1914
DOMDominik Cumhuriyeti1952
2 satır daha

35 MA plaka neresi?

35 plakası İzmir ilimize ait plakadır.

Siyah beyaz plaka hangi kuruma ait?

Siyah zemin üzerine beyaz karakterlerin yazılı olduğu bu tip plakalar bakanlıklar, belediyeler ve bu kurumların müdürlüklerine ait kamu taşıtlarında kullanılıyor.

Yabancı plakalı araç trafik cezası nereye ödenir?

Bu cezaların Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı muhasebe birimleri ve bu birimlere bağlı muhasebe yetkilisi mutemetlerine, vergi daireleri ile Gelir İdaresi Başkanlığınca yetkilendirilen banka veya PTT şubelerine ödenmesi gerekmektedir.

Misafir Plaka aracı kimler kullanabilir?

MİSAFİR ARAÇLARDAN KİMLER YARARLANABİLİR? Yukarıda belirttiğimiz özelliklerdeki kişiler, Türkiye'de oldukları süre içinde ve şartlarında değişme olmamak kaydıyla MA MZ plakası olan taşıtları sadece aileleri ve kendileri kullanabilir. Araçların farklı bir kişi tarafından kullanılması yasaktır.

A Hangi ülke plakası?

Plaka KoduÜlkeBaşlangıç
AAvusturya1910
AFGAfganistan1971
AGAntigua ve Barbuda
ALArnavutluk1934
9 satır daha