Kudret narı nasıl bir bitkidir?

İçindekiler:

  1. Kudret narı nasıl bir bitkidir?
  2. Kudret narı ömrü ne kadar?
  3. Kudret narı bitkisi ne zaman ekilir?
  4. Kudret narı meyvesi yenir mi?
  5. Kudret narı hangi mevsimde olur?
  6. Kudret narı macunu cinsel gücü artırır mı?

Kudret narı nasıl bir bitkidir?

Kabakgiller familyasından; tırmanıcı, ince gövdeli, bir yıllık bir bitkidir. Meyveleri taze olarak tüketilen kudret narının tohumlarından macun ve yağ da yapılıyor. Kudret narı, içeriğindeki vitamin, mineral, lif ve pek çok element dolayısıyla hastalık önleyici, tedavi edici şifalı bir bitkidir.

Kudret narı ömrü ne kadar?

Kudret narı, tırmanıcı özelliğe sahip bir bitkidir. Gövdesi gayet ince ömrü ise kabakgiller familyasından olduğu için sadece 1 yıllıktır.

Kudret narı bitkisi ne zaman ekilir?

Kudret Narı Tohumu Ne Zaman Ekilir ve Dikilir? Kudret narı tohumu özellikle şubat aylarında ekimi yapılmaktadır. Yaklaşık bir ay sonra yaprak vermeye başlayan bitkiler mart ayında tüplerden alıp daha büyük tüplere dikilmektedir. Daha sonra ise bahçe veya istenilen yerlere dikilebilmektedir.

Kudret narı meyvesi yenir mi?

Kudret narını taze meyve olarak tüketmek için bir çatal yardımıyla püre haline gelinceye kadar ezmek gerekiyor. Ardından 1 tatlı kaşığı kadar bal ekleyip karıştırılır. Kudret narının olumlu etkisini tam olarak alabilmek için sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı kadar tüketmek doğru olur.

Kudret narı hangi mevsimde olur?

Asya, Afrika, Uzak Doğu ve Güney Amerika'da yetişen kudret narı, ülkemizde özellikle Bursa ve Yalova'da yetiştirilmektedir. Yaz aylarında çiçek açan, sarmaşık formunda olan kudret narı, oldukça değişik bir görüntüye sahiptir. Kudret narı, pek çok aktarda zeytinyağı veya bal ile karıştırılmış formları ile satılıyor.

Kudret narı macunu cinsel gücü artırır mı?

Kudret narı, mide rahatsızlığı dışında en çok cinsel sorunlar için kullanılır ve faydası bilinir. Kudret narı bir afrodizyak görevi görür ve cinsel gücü artırır.