Agi ne kadar 2021?

İçindekiler:

  1. Agi ne kadar 2021?
  2. AGI nedir ne işe yarar?
  3. Agi den kimler yararlanabilir?
  4. Agi Nedir ne zaman alınır?
  5. AGI her isyeri vermiyor ise ne yapilmali?
  6. AGI maaştan sayılır mı?
  7. AGI ödenmezse ne olur?
  8. Geriye dönük agi nasil alınır?

Agi ne kadar 2021?

Asgari ücretin belirlenmesi sonrası, asgari ücret üzerinden belirlenen diğer ödenekler de belli olmaya başladı. AGİ de merak edilen ücretlerden biri. Buna göre 2021 yılında alınabilecek en düşük AGİ 268,31 lira oldu.

AGI nedir ne işe yarar?

Açılımı asgari geçim indirimi olan AGİ, çalışanların kendisi haricinde bakmakla yükümlü olduğu aile bireyleri için verilen bir ücrettir. 16 yaşından itibaren sigortalı olarak çalışanlar için, asgari geçimlerini sağlayacak bir miktar para hesaplanır ve bu toplam gelirlerinden çıkarılarak vergiden muaf bırakılır.

Agi den kimler yararlanabilir?

Gelir Vergisi Kanunu'nun 61. maddesinde belirtilen ücreti alan herkes, yani maaşı vergilendirilen bütün çalışanlar bu indirimden yararlanabilir.

Agi Nedir ne zaman alınır?

16 yaşından itibaren sigortalı olarak çalışan kişilerin asgari geçimlerini sağlayacak kadar miktar hesaplanarak toplam gelirden çıkarılıp vergiden muaf olur. Bu para AGİ olarak isimlendirilmektedir. AGİ çalışan bireylere aylık olarak verilmektedir.

AGI her isyeri vermiyor ise ne yapilmali?

AGİ ÖDENMEZSE ÇALIŞAN NE YAPMALI AGİ ödemesi yapılmayan işçi, Çalışma Bakanlığının ALO 170 ihbar hattına ya da Vergi İletişim Merkezi'nin 4 nolu ihbar hattına şikayette bulunabilir. Ayrıca AGİ'nin ödenmemesi durumunda çalışan iş sözleşmesini feshedebilir ve tazminat talep edilebilir.

AGI maaştan sayılır mı?

Asgari Geçim İndirimi (AGİ) bekar bir işçiye net 268,319 TL olarak verilecek. Yani asgari ücret herkese aynı rakamda veriliyor ve içinde AGİ tutarı da yer alıyor. AGİ, asgari ücret dışında ekstra olarak verilmiyor. ... Fakat özel sektörde bazı kurumlar çalışanlarına AGİ ücretini maaş dışında da ödeyebiliyor.

AGI ödenmezse ne olur?

Asgari Geçim İndirimi ödenmezse ne olur? AGİ'yi ödemeyen işveren İş Kanunu ve Vergi Usul Kanununa uymadığı için suç işlemiş sayılır. Bu durumda Maliye Bakanlığı re'sen veya ikmalen tarhiyat yaparak işverene vergi ziyaı cezası kesecektir. İşçi tarafında ise iş sözleşmesi feshedilebilir ve hukuka başvurulabilir.

Geriye dönük agi nasil alınır?

İşçi, eksik ödenen AGİ'lerini vergi dairesinden geriye dönük olarak talep edebilmektedir. Konu ile ilgili dilekçeyi vergi dairesine veren işçi, ayrıca istenen belgeleri de çalıştığı iş yerinden temin ederek vergi dairesine teslim etmelidir.