Ekartman ölçüsü nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Ekartman ölçüsü nasıl hesaplanır?
  2. 50 ekartman gözlük nedir?
  3. Ekartman ölçüsü nedir?
  4. Ray Ban Junior kaç yaş?
  5. Gözlükte köprü uzunluğu nedir?
  6. Rayban Junior Nedir?
  7. Ray-Ban Junior Nedir?
  8. Gözlük ölçüsü nasıl ölçülür?

Ekartman ölçüsü nasıl hesaplanır?

Sadece cam uzunluğu ölçülerel bulunur.. Çerçeve kollarında 50 - 20 -150 şeklinde geçer 1. değer olan değer ekartmanı temsil eder.. Örnekten yola çıkarsak 50 mm dir. Çerçeve kollarında 50 - 20 -150 şeklinde geçer 2. değer olan değer Burun - Köprü ölçüsünü temsil eder..

50 ekartman gözlük nedir?

Gözlük çerçevesi ekartmanları gözlük camının sağdan sola ölçülmesiyle bulunmaktadır. Gözlük ölçülerinde birinci değer olarak 50-20-150 ölçüsü yer almaktadır. Bu ölçülerde 50 mm ekartman ölçüsünü belirlerken 20 mm iki cam arasındaki köprü ölçüsünü ifade etmektedir.

Ekartman ölçüsü nedir?

Ekartman genel ifadeyle, gözlük camının ve gözlük cam aralığı olarak adlandırılan köprünün ara mesafe ölçüsü olarak ifade edilmektedir. ... Bu ölçüler ile hazırlanan gözlüklerde köprü mesafesi ise 14 ila 24 mm arasında belirlenmektedir.

Ray Ban Junior kaç yaş?

Çocuğunuzun eğlenceli bir şekilde gözlük takma alışkanlığını edinmesini sağlamak için onun yaşına uygun bu modele göz atabilirsiniz. 8 – 12 yaş arasındaki minik moda tutkunlarının çok hoşuna gidecek bu model ve renkler sizi de kendine hayran bırakabilir.

Gözlükte köprü uzunluğu nedir?

İkinci rakam - köprü boyutu - gözlük camlar arasındaki mesafedir. Başka bir deyişle, çerçevenin burnunun üzerine oturan "köprünün" boyutudur. Bu durumda, çerçeve köprüsü 19 mm genişliğindedir. Genellikle, çoğu gözlük çerçevenin köprü mesafesi 14 mm ile 24 mm arasında değişir.

Rayban Junior Nedir?

Tarzından ödün vermeyen çocuklara yakışacak seçenekler sunan Ray-Ban, çocuğunuzun her an havalı görünmesini sağlayacak bir modelle karşınızda. ... Mavi aynalı ve siyah çerçeveli bu gözlük şıklığı sağlıkla birlikte sunuyor.

Ray-Ban Junior Nedir?

Kahverengi, pembe, kırmızı, lacivert, siyah renklerle sunulan Rayban Junior güneş gözlükleri, renkli camları ile miniklerin kalbinde taht kuruyor. Tek renk ve ayna cam özelliklerine sahip olan Rayban Junior güneş gözlükleri aynı zamanda çocuklarınızın gözlerini UV ışınlarına karşı %100 koruma altına alıyor.

Gözlük ölçüsü nasıl ölçülür?

Gözlük camının soldan sağa düz olarak ölçüm sonucudur. Camın yatay çapı ölçülerek, milimetre bulunur. Bir gözlüğü satın almadan önce mutlaka ekartmanına bakmalı, yüze olan uyumluluğu ile karşılaştırılmalıdır. Ekartman değerleri genellikle gözlüklerin sap içlerinde yazmaktadır.