Begonvil çiçeğinin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Begonvil çiçeğinin anlamı nedir?
  2. Begonvil rengi nedir?
  3. Begonvil ne ister?
  4. Begonvil ne zaman açar?
  5. Begonvil ismi nereden gelir?
  6. Kaç çeşit begonvil vardır?
  7. Begonvil böcek yapar mı?
  8. Begonvil Çiçeği nasıl dikilir?
  9. Begonvilin açması için ne yapmalı?
  10. Begonvil bodruma nasıl geldi?
  11. Begonvil ağaç mı?
  12. Begonvil neden sararır?

Begonvil çiçeğinin anlamı nedir?

1768 yılında Brezilya'da keşfedilen Begonvil çiçeği adını bu çiçeğin Avrupa'da tanınmasını sağlayan Louis Antoine de Bougainville'den alır. Farklı bölgelerde 'gelin duvağı' ya da 'rodos sarmaşığı' olarak da bilinen bu çiçek güneşi sevmesi ve hastalık taşımaması ile biliniyor.

Begonvil rengi nedir?

Boyları 15 metreye kadar uzayabilir. Bitkinin gövde yapısı dikenlidir. Gösterişli, salkımlar şeklinde çiçekleri vardır. Çiçeklerinin rengi genelde pembedir ancak mor, eflatun, sarı ve beyaz renklerde de olabilir.

Begonvil ne ister?

Begonvil çiçeği, sıcağı ve güneşi oldukça seven bir bitkidir. Genellikle sonbahar aylarında yapraklarını açmaya başlar. Hızlı büyümesi isteniyorsa, bakımı doğru yapılmalı, budaması aksatılmamalıdır. Budama işlemi mevcut çeşitlerine göre yapılmalıdır.

Begonvil ne zaman açar?

Begonvil fidanın bazı türleri yılın her döneminde dikilebilir. Fakat genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında begonvil fidanı dikimi yapılır. Bu dönem dikilen fidanlar ileride daha verimli ve gösterişli olmaktadırlar.

Begonvil ismi nereden gelir?

Begonvil, mor, beyaz, pembe ve kırmızı renkte çiçekleri olan, tırmanıcı özellikte ve ağaçsı bir bitkidir. Güneşi sever. Hastalık ve böcek barındırmaması önemli bir özelliğidir. Adını, kendisini 1768 yılında Brezilya'da keşfeden ve Avrupa'da tanınmasını sağlayan Fransız amiral Louis Antoine de Bougainville'den almıştır.

Kaç çeşit begonvil vardır?

Mor çiçekli bougainvillea ve kırmızı çiçekli olarak adlandırılan begonvil glabra olmak üzere iki türü bulunan begonvil çiçeğini dikey ve yatay olarak sardırarak şekil verebilirsiniz.

Begonvil böcek yapar mı?

Güneşi sever. Hastalık ve böcek barındırmaması önemli bir özelliğidir.

Begonvil Çiçeği nasıl dikilir?

Odun çeliği ile begonvil çoğaltma: Bitkinin odunlaşmış dallarını keserek yapabilirsiniz. Kestiğini odunsu dalı toprağa yerleştirin ve üzerini açık bırakın. Begonvil çeliği ilkbahara kadar köklenecektir. Odun çeliği ile begonvil çoğaltma yaparken kışın ılık geçtiği bir iklimde olduğunuzdan emin olun.

Begonvilin açması için ne yapmalı?

Gövde kısmı kalınlaşınca, dalları çoğalır fakat çiçekleri azalır. Mutlaka sıcaklığın dengeli olduğuna dikkat etmelisiniz. Ayrıca budaması düzgün ve düzenli yapılırsa çiçek açma olasılığıda bir o kadar artar.

Begonvil bodruma nasıl geldi?

Bilenler bilmeyenlere öğretebilir.Fransız botanikçi tarafından avrupaya getirilen bugenvili rodostan bodruma gelen bir turist bir arkadaşına hediye etmiş ve bugenvilin bodrum seriveni bu tarihten sonra başlamıştır.

Begonvil ağaç mı?

Begonvil, mor, beyaz, pembe ve kırmızı renkte çiçekleri olan, tırmanıcı özellikte ve ağaçsı bir bitkidir. Güneşi sever.

Begonvil neden sararır?

Begonvil yapraklarının soğuk havanın etkisiyle sararması mümkündür. Genel olarak -1 dereceye kadar olan soğuklara dayanıklılık gösterebilen begonvil bitkisinin yaprakları, hava koşulları uygun ise yaklaşık 6 ay boyunca yeşil kalabilir. ... Begonvilin yeterince sulanmaması da yapraklarının sararmasına sebep olabilir.