PNR numarası ne demek?

İçindekiler:

  1. PNR numarası ne demek?
  2. E bilet no nerede yazar?
  3. Check-in Pegasus ücretli mi?
  4. Pegasustan aldığım bileti nasıl görebilirim?
  5. Bagaj takip numarası nerede yazar?
  6. Uçuş numarası TK ne demek?
  7. Havaalanında check-in işlemleri nasıl yapılır?
  8. Check-in işlemleri kaç saat önce yapılır?
  9. Pegasus bilet tarihi değiştirme ücreti ne kadar?
  10. Pegasus bilet tarih değişikliği nasıl yapılır?

PNR numarası ne demek?

Uçak bileti alırken dikkat edilmesi ve unutulmaması gereken en önemli kod, PNR numarasıdır. ... PNR, “Passenger Name Record” ifadesinin kısaltmasıdır. Passenger Name Record, “Yolcu İsim Kaydı” anlamına gelir ve aynı zamanda rezervasyon numarası olarak da sektörde kullanılır.

E bilet no nerede yazar?

Bilet numarası, bilet üzerinde en alt satırın ortasında, havayolu seri numarasının yanında yer alır. Bilet numarası 13 rakamdan oluşur ve Türk Hava Yolları'na ait bilet numaraları 235 ile başlar. Biletinizi acenteden satın aldıysanız bilet numarası için acenteyle iletişime geçebilirsiniz.

Check-in Pegasus ücretli mi?

Satın alınacak tüm biletlerden, biletleme esnasında Rezervasyon (PNR) Numarasındaki her bir yolcu ve her bir uçuş segmenti için yapılacak seyahatlerde iç hatlarda 15 TRY, KKTC uçuşlarında KKTC varışlı uçuşlar için 2 ABD Doları ve KKTC kalkışlı uçuşlar için 2 Avro, dış hatlarda 10 USD (veya karşılığı mahalli para birimi ...

Pegasustan aldığım bileti nasıl görebilirim?

PNR (rezervasyon) numaranızı not aldıysanız, Bilet İşlemleri sayfasından PNR no ve soyadınız ile arama yaptırarak kontrol edebilir veya 0888 228 12 12 numaralı Çağrı Merkezimiz aracılığıyla bilgi alabilirsiniz.

Bagaj takip numarası nerede yazar?

Eşya Karışıklık Raporu (Property Irregularity Report ‑ PIR) referans numarası, geciken veya hasar görmüş bagajları takip etmemize yarayan tekil bir koddur. Numara 10 adet harf ve sayının kombinasyonundan oluşur ve PIR makbuzunuzda, adınızın hemen üzerinde bulunur.

Uçuş numarası TK ne demek?

havayolunun isminin kisaltmasi 2 harf ve en az 2 rakam ile belirtilen ucus kimlik numarasi. tk 050: thy ile istanbul - tokyo ucusunu, tk001 ise istanbul'dan new york'a yapılacak bir uçuşu göstermektedir. ...

Havaalanında check-in işlemleri nasıl yapılır?

Havaalanında check-in yapmak için kimliğiniz ya da pasaportunuz muhakkak yanınızda bulunmalı. Havayolu şirketinizin bankolarını bulup sıraya giriyorsunuz. Sıra size geldiğinde resimli kimliğiniz ya da pasaportunuzu görevliye verip gideceğiniz lokasyonu ve uçuş saatini söylüyorsunuz.

Check-in işlemleri kaç saat önce yapılır?

Online check-in işlemleri; kullanmış olduğunuz havayolu firmasına göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak online check-in işlem süreleri, ortalama uçuşa 24 saat kala başlayıp iç hatlar uçuşu için son 1 saat kala, dış hatlar uçuşu için uçuşa 3 saat kala sona ermektedir.

Pegasus bilet tarihi değiştirme ücreti ne kadar?

Pegasus hava yolu şirketinden promosyon sınıflı bir bilet aldıysanız uçuşunuza 2 saat ve 2 saatten fazla bir süre kaldığında bilet değişikliğinde 55 TL işlem ücreti uygulanmaktadır. 2 saatten az bir süre kaldığı durumda biletinizde herhangi bir değişiklik gerçekleşmeyecektir.

Pegasus bilet tarih değişikliği nasıl yapılır?

Biletini flypgs.com veya mobil kanallardan satın alan misafirlerimiz, flypgs.com'da Bilet İşlemleri'nin altında yer alan "İletişim bilgilerini değiştir" seçeneğinden değişiklik yapabilir veya 12 12 numaralı çağrı merkezimizi arayarak değişiklik işlemini gerçekleştirebilir.