SGK rapor Parası Nasıl Alınır?

İçindekiler:

  1. SGK rapor Parası Nasıl Alınır?
  2. Kaç güne kadar rapor parası ödenir?
  3. 3 gunluk rapor parası verilir mi?
  4. Rapor parası Nasıl Hesaplanır 2020?

SGK rapor Parası Nasıl Alınır?

Rapor parasının alınabilmesi için öncelikle işçinin raporu alıp işverene vermesi gerekmektedir. İşveren de, bu sağlık raporunu 5 gün içinde e-rapor sistemine girer. SGK yetkililerince incelenen rapor uygunluk durumunda onaylanır. Onaylanan rapor için PTT'ye ödeme talimatı gönderilir.

Kaç güne kadar rapor parası ödenir?

İş göremezlik ödeneğinden faydalanmak isteyen çalışanların SGK tarafından istenen şartları yerine getirmesi ve rapor iletmesi durumunda en geç 15 gün içinde ödemesi yapılıyor. Diğer yandan çoğu kişi bu ödemenin ne kadar süre yapılacağını merak ediyor.

3 gunluk rapor parası verilir mi?

SGK, raporlu olunan sürenin üçüncü gününden itibaren rapor parası ödemeye başlıyor. Bu durumda, 5 günlük rapor almış olan bir çalışana raporlu olduğu 3'üncü, 4'üncü ve 5'inci gün için toplamda 3 günlük rapor parası ödeniyor. Ancak 2 günlük rapor alan bir çalışana rapor parası ödenmiyor.

Rapor parası Nasıl Hesaplanır 2020?

2020 yılında asgari ücretle çalışan bir işçi ya da sigortalı hastalandığında rapor alırsa ayaktan tedavilerde günlük 65,40 TL, yatarak tedavilerde 49,05 TL rapor parası alacaktır. Örneğin; 3 günlük rapor alıp işe gitmeyen asgari ücretli 3 günün sadece 1 gününün rapor parası olan 65,40 TL alacaktır.