Erkekler şort ve atletle namaz kılınır mı?

İçindekiler:

  1. Erkekler şort ve atletle namaz kılınır mı?
  2. Kısa şort ile namaz kılınır mı?
  3. Kısa kollu tişörtle erkek namaz kılınır mı?
  4. Esofmanla namaz kılınır mı?
  5. Evde tek başına şortla namaz kılınır mı?
  6. Iç çamaşırı ile namaz kılınır mı?
  7. Etek altında şortla namaz kılınır mı?
  8. Kısa pantolon ile namaz kılınır mı?
  9. Hangi elbiseyle namaz kılınmaz?
  10. Namazın mekruhları ne demek?
  11. Idrar damlamış iç çamaşırı ile namaz kılınır mı?
  12. Namazda eteğin altına pijama gibi bir şey giymek şart mı?
  13. Resimli iç çamaşırı ile namaz kılınır mı?
  14. Akıntılı iç çamaşırı ile namaz kılınır mı?
  15. Bayanlar namaz kılarken eteğin altına ne giyilir?
  16. Kimler oturarak namaz kılabilir Diyanet?
  17. Sort ile namaz kılınabilir mi?
  18. Kadınlar pantolon ile namaz kılabilir mi?
  19. Necis elbiseyle namaz kılınır mı?

Erkekler şort ve atletle namaz kılınır mı?

CEVAP: Hanefi ekolüne göre erkeğin, namazda örtmesi gereken yerler, göbekle diz kapağı arasıdır. Burayı kapatacak giysisi olduğu halde kapatmadan kılmak caiz değildir. Ancak bazı ekollere göre erkeğin avreti, edep yeridir. ... Çoğunluğun görüşüne göre erkeğin, diz üstü şortla namaz kılması doğru olmaz.

Kısa şort ile namaz kılınır mı?

Cevap: Hanefi mezhebine göre erkeğin avret yeri, yani örtünmesi gereken yerleri göbekle diz kapağı arasıdır. Namaz kılabilmek için bu kısmın örtülü olması gerekir. Buna göre diz kapağının üstünde kalan şortla namaz kılınmaz. ... Bu görüşleri esas alırsanız diz üzerinde kalan şortla da namaz kılınabilir.

Kısa kollu tişörtle erkek namaz kılınır mı?

Eskiden kolları sıvamak kibir alameti sayıldığı için, kolu kıvrık namaz kılmak mekruh kabul edilmiştir. Ancak günümüzde böyle bir algı söz konusu değildir. Öte yandan erkeklerin, kısa kollu gömlekle de namaz kılmalarında bir sakınca yoktur.

Esofmanla namaz kılınır mı?

Namaz esnasında giyilmesi zorunlu bir kıyafet yoktur. Ancak namaz için seçilmiş olan kıyafetin iç gösterecek kadar şeffaf, açık renkli olması, vücudun organlarını belli edecek şekilde olması namazı bozar.

Evde tek başına şortla namaz kılınır mı?

Yalnızken kılınabilir Edep yerlerini örten bir şortla namaz ancak zaruri hallerde kılınabilir. Mesela, deniz kenarındasınızdır, dağ başındasınızdır, yani yalnızsızınızdır, kılabilirsiniz. Ama halk arasında bu şekilde namaz kılmak rahatsızlık yaratır. Şortla camiye gidilmez.

Iç çamaşırı ile namaz kılınır mı?

İÇ ÇAMAŞIRIYLA NAMAZ KILINIR MI? Tüm vücudu kapatacak şekilde bol ve uzun giyilen her elbise namaz için uygundur. Etek giyilse dahi altına herhangi bir tayt, çorap, ya da şort gibi bir şey giyme zorunluluğu bulunmasa da dışarıda es kaza gelebilecek kazalara karşı tayt gibi örtücü bir şey giymek iyidir.

Etek altında şortla namaz kılınır mı?

Tüm vücudu kapatacak şekilde bol ve uzun giyilen her elbise namaz için uygundur. Etek giyilse dahi altına herhangi bir tayt, çorap, ya da şort gibi bir şey giyme zorunluluğu bulunmasa da dışarıda es kaza gelebilecek kazalara karşı tayt gibi örtücü bir şey giymek iyidir.

Kısa pantolon ile namaz kılınır mı?

Bayanların el, yüz ve ayakları dışında bütün bedeni avret sayılır. Dolayısıyla namaz kılarken de vücut hatlarının belli olmayacağı ve teni göstermeyen kıyafetler tercih edilmektedir. Buna göre; kadınlar dar pantolon vb. eşyalar ile namaz kılmaları sakıncalıdır.

Hangi elbiseyle namaz kılınmaz?

-Üzerinde canlı varlıklara ait boy resimlerinin bulunduğu elbise ile namaz kılmak mekruhtur!.. Mümkünse böyle boy resimli tişört gibi giysiler namazda giyilmemeli, yahut da üzerine resimsiz elbise giyerek görünmez hale getirilerek namaz kılınmalıdır!.

Namazın mekruhları ne demek?

Genel olarak namaz için öngörülmüş bulunan biçimsel yapıya aykırı olan davranışlar ile namazın gerektirdiği saygı, tâzim, tevazu, boyun bükme ve sükûnet haline de aykırı olan ve namazda kalbi meşgul edecek ve insanı ibadetin gerektirdiği kalp huzurundan ve huşûdan alıkoyacak davranışlar mekruh sayılmıştır.

Idrar damlamış iç çamaşırı ile namaz kılınır mı?

ŞAFİİ MEZHEBİNE GÖRE, necasetin zerresi dahi namaz kılmaya engeldir, temizlenmesi yani yıkanması farzdır. Fakat istincadan sonra kalan necaset affedilmiştir. MALİKİ MEZHEBİNE GÖRE, necaset namaza mani değildir.

Namazda eteğin altına pijama gibi bir şey giymek şart mı?

İnce çorap giyilmediği yani bacakların birbirine temas etmesiyle namaz bozulmaz. Ayaklara kadar uzanan entari ile kılınan namazda içine pijama vs. giymek mecburi değildir.

Resimli iç çamaşırı ile namaz kılınır mı?

Nitekim fıkıh kitaplarında namazın mekruhları sayılırken resimli elbiselerle kılınan namazlar da bu mekruhlar arasında sayılarak şöyle denmektedir: -Üzerinde canlı varlıklara ait boy resimlerinin bulunduğu elbise ile namaz kılmak mekruhtur!..

Akıntılı iç çamaşırı ile namaz kılınır mı?

Giyilen kıyafete yemek sıçraması ya da necis (pis) olmayan şeylerin değmesi namazımıza engel olmayacak iken necis miktarı aşılan çamaşırda ibadetlerin yerine getirilip getirilmediği yorum konusu olabilmektedir. Ancak eğer elbiseye necaset yani pislik bulaşmışsa ve bunun miktarı az ise, bununla da namaz kılınabilir.

Bayanlar namaz kılarken eteğin altına ne giyilir?

Tüm vücudu kapatacak şekilde bol ve uzun giyilen her elbise namaz için uygundur. ... Sadece rüku ya da secde sırasında eteğin yukarı çıkması ve ayak topuklarından hemen yukarısındaki bir kısım avret mahallinin çıplak kalması ya da etek kısaysa bu o bölgeleri örtmek için tesettür elbisenin giyilmesi gerekir.

Kimler oturarak namaz kılabilir Diyanet?

DİYANET İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, hasta ve engelli kimselerin bile, zorunlu olmadıkça namazlarını sandalyede değil, yere oturarak kılmalarının uygun olduğunu açıkladı.

Sort ile namaz kılınabilir mi?

Edep yerlerini örten bir şortla namaz ancak zaruri hallerde kılınabilir. ... Şortla camiye gidilmez. Namaz kılarken göz ve gönül zevkini rahatsız etmemeniz gerekir.

Kadınlar pantolon ile namaz kılabilir mi?

“Bayanlar pantolon ile namaz kılabilirler mi?” sorusuna Diyanet'ten şu yanıt verildi: “Kadınların mahremleri olmayan kimselere karşı el, yüz ve ayakları dışında kalan bütün bedenleri avrettir. ... Altını gösterecek şeffaflıktaki bir elbise ile namaz kılmak caiz olmadığı gibi, bu şekilde kılınan namaz da sahih değildir.”

Necis elbiseyle namaz kılınır mı?

Giyilen kıyafete yemek sıçraması ya da necis (pis) olmayan şeylerin değmesi namazımıza engel olmayacak iken necis miktarı aşılan çamaşırda ibadetlerin yerine getirilip getirilmediği yorum konusu olabilmektedir. Ancak eğer elbiseye necaset yani pislik bulaşmışsa ve bunun miktarı az ise, bununla da namaz kılınabilir.