Araç muayene tarihini nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Araç muayene tarihini nasıl öğrenebilirim?
  2. Araç muayene bitiş tarihi nerede yazar?
  3. Araç muayene hangi günler açık?
  4. Araç muayene süresi geçerse ne olur?
  5. Tüvtürk muayene kaç yılda bir?
  6. Ilk araç muayenesi ne zaman yapılır?
  7. Dacia Duster muayene kaç yılda bir yapılır?
  8. Araç muayene son geçerlilik tarihi dahil mi?
  9. Son muayene geçerlilik tarihi geçerse ne olur?
  10. TÜVTÜRK Cumartesi günü çalışıyor mu?
  11. Hususi Fiorino muayene kaç yılda bir?

Araç muayene tarihini nasıl öğrenebilirim?

E-devlet sitesinden araç muayene sorgulama https://www.turkiye.gov.tr/muayene-durum-sorgulama bağlantısı kullanılarak araç muayene sorgulaması yapılır. E-devlet üzerinden kendi kimlik bilgilerinizle sisteme girmeli ve araç bilgileriyle sorgulama yapmalısınız.

Araç muayene bitiş tarihi nerede yazar?

Aracınıza ait ruhsatınızın üzerinde muayene geçerlilik süresi yazmaktadır. Araç ruhsatınıza bakarsanız aracınızı ilk kez muayene ettirdiğiniz tarih bilgisinin üzerinde olduğunu görürsünüz. Araç ruhsatına bakıldığında ilk muayene tarihi, son muayene tarihi ve bir sonraki muayene tarihi görülebilir.

Araç muayene hangi günler açık?

İşte "TÜVTÜRK kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?" sorusunun cevabı... TÜVTÜRK, Pazar günleri hariç haftanın her günü 08:30 – 17:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Araç muayene süresi geçerse ne olur?

2021 araç muayenesi yaptırmama cezası ile ilgili merak edilenler yazımızın devamında… Araç muayene süresi geçtiği zaman, muayene süresinin geçerlilik tarihinin bittiği gün baz alınarak bir gecikme cezası uygulanır. Muayene tarihinin geciktirildiği her ay, muayene ücretinin %5'i kadar ceza ödenmektedir.

Tüvtürk muayene kaç yılda bir?

Araç muayenesinin sıklığı, farklı araçlara göre değişiklik gösteriyor: Binek otomobil, resmi otomobil ve bu araçların römorkları ilk 3 yaş sonrasında her 2 yılda bir muayene edilir. Lastik tekerlekli traktörler ve römorkları ilk 3 yaş ve sonrası her 3 yılda bir muayene edilir.

Ilk araç muayenesi ne zaman yapılır?

Hususi/Resmi Otomobiller İlk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayene edilmelidir (M1G sınıfındaki hususi ya da resmi arazi taşıtları da bu grupta yer alır).

Dacia Duster muayene kaç yılda bir yapılır?

Ruhsatta H.Oto(SW) geçer, sıfırsa 3 yıl sonra 2 yılda bir muayene olur...

Araç muayene son geçerlilik tarihi dahil mi?

Aracınızın son muayene geçerlilik tarihi gelmeden de istasyonlarımıza gelerek araç muayene işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Aracınızın bir sonraki muayene tarihi, muayeneye gelmiş olduğunuz tarih üzerinden hesaplanır ve ruhsatınıza işlenir.

Son muayene geçerlilik tarihi geçerse ne olur?

Araç Muayene Süresi Geçerse Ne Olur? Muayene süresi geçen araçlardan muayene geçerlilik tarihinden itibaren süresi geçirilen her ay için muayene ücretinin %5'i oranında gecikme bedeli alınır.

TÜVTÜRK Cumartesi günü çalışıyor mu?

Koronavirüs tedbirlerindan muaf olan TÜVTÜRK, hafta içi olduğu gibi hafta sonu Cumartesi günleri de dahil olmak üzere haftanın yedi günü 08.30- 17.30 saatleri arasında hizmet vermeye devam etmektedir. TÜVTÜRK Pazar günleri ise kapalıdır.

Hususi Fiorino muayene kaç yılda bir?

Unutmayın: Hususi (binek) otomobillerin, ilk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir; diğer ticari statüsündeki araçların (taksi, kamyon, otobüs vb. ticari araçlar bu gruba dâhildir) ise ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir periyodik olarak zorunlu araç muayenelerinin yaptırılması zorunludur.