Lenfosit değeri yüksekliği nedir?

İçindekiler:

  1. Lenfosit değeri yüksekliği nedir?
  2. Kandaki lenfosit nedir?
  3. Lym düşürmek için ne yapmalı?
  4. Neu ne demek?

Lenfosit değeri yüksekliği nedir?

Tıp dilinde lenfositoz olarak adlandırılan lenfosit yüksekliği, yapılan kan testinde lenfosit değerinin yetişkinlerde 4800 mcL, çocuklarda ise 9500 mcL değerinin üzerinde olması olarak tanımlanabilir. Lenfosit yüksekliği büyük oranda var olan enfeksiyonlar sırasında artış gösterir.

Kandaki lenfosit nedir?

Lenfosit, beyaz kan hücrelerinin bir türüdür ve kemik iliğinde üretilir. Lenfositler, vücudu hastalıklara karşı koruyup savunan antikorlar üretirler ve diğer hücreleri tehlikelere karşı uyarmak için kimyasallar gönderirler. Bazen kandaki lenfosit oranı normal değerlerden aşağı düşebilir, bazen de yükselebilir.

Lym düşürmek için ne yapmalı?

Öncelikle LYM değerini düşürmek ya da yükseltebilmek için sağlıklı bir yaşam sürdürmek büyük öneme sahiptir. Doğru ve dengeli beslenmek, alkol ya da sigaradan uzak durmak ile beraber pek çok unsur bu konuda önemli bir potansiyel teşkil ediyor. Aynı zamanda bol su içmek ve egzersiz gerçekleştirmek de önemlidir.

Neu ne demek?

Nötrofiller (NEU), vücudu enfeksiyonlardan koruyan bir tür beyaz kan hücreleridir. Bakteriyel bir enfeksiyon geçirildiğinde ortaya çıkan ilk hücrelerdir. Vücuttaki zararlı olan bakteri ve virüsleri bulur ve onları yok etmek için savaşmaya başlarlar.