Tatlı patates ne zaman hasat edilir?

İçindekiler:

  1. Tatlı patates ne zaman hasat edilir?
  2. Tatlı patates nasil yetişir?
  3. Havuç ne zaman ekilir hangi ayda?
  4. Kornişon salatalık ne zaman çıkar?

Tatlı patates ne zaman hasat edilir?

Gecelerin soğuk, gündüzlerin serin olmaya başladığı dönem tatlı patatesin hasat zamanı. Bu zamanda yapraklardaki sararmalar da artmaya başlar. Marmara bölgesinde genelde Kasım başı tatlı papatesin hasat zamanı oluyor. Hasat çok kolay olmasına rağmen yumruları zedelemeden çıkarabilmek de önemli.

Tatlı patates nasil yetişir?

Her bir oyuğa, kökleri aşağı doğru bakacak şekilde bir filiz yerleştirin. Bitkinin alt yarısı toprağın içinde, üst yarısı ve tüm yaprakları toprağın üzerinde olacak şekilde yerleştirin. Bitkiyi ektiğiniz oyuğu, yeni bitkinize zarar vermeden dikkatlice toprakla doldurun. Tatlı patatesler kolayca zarar görebilirler.

Havuç ne zaman ekilir hangi ayda?

Yaklaşık olarak ülkemizde havucun ekim zamanı; şubat, mart, nisan, mayıs, haziran, temmuz aylarına denk gelir. Havuç tohumunun çimlenmesi 12.7 ila 23.8 derecelerinde olur. Havuçlar çoğunlukla fideden nakledilmez, direkt toprağa ekilir.

Kornişon salatalık ne zaman çıkar?

Ağustos sonundan başlayıp Kasım ayı sonuna kadar süren hasat döneminin üretici için can simidi olduğunu belirten üretici Veysel Danış, fiyatların birinci ürün için 4 lira, ikinci ürün için 2 lira, üçüncü ürün içinse 50 kuruş civarında seyrettiğini söyledi.