Yalak ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Yalak ne demek TDK?
  2. Yalak ne için kullanılır?
  3. Yavlak ne anlama gelir?
  4. Tay Türkçe sözlük anlamı nedir?
  5. Yağcı ne demek argo?
  6. Yalaka insan nasıl Anlaşilir?
  7. Yalak köyü nereye bağlı?
  8. Yavlak ne demek osmanlica?
  9. Osmanlıca'da yavlak ne demek?
  10. Tay Eski Türkçede ne demek?
  11. Dalkavukluk ne demek sözlük anlamı?
  12. Gemide yağcı ne iş yapar?
  13. Yalaka insan ne demek?
  14. Yapmacık davranmak ne demek?
  15. Yavlak ne demek yavlak?
  16. Yavlak ne demek eski Türkçe?
  17. Tay ne demek Twitter?
  18. Yargıtay tay ne demek?
  19. Hay ne demek Allah'ın sıfatı?

Yalak ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu'na göre yalak kelimesi hem mecaz hem de gerçek anlamda kullanılabilmektedir. Gerçek anlam olarak yalak; hayvanların su içtiği kap ya da çeşme altına hazırlanmış delikli taş olarak dile getirilebilir. Mecazi anlam açısından ise laf taşıyan kimse olarak da söylenebilir.

Yalak ne için kullanılır?

Yalak kelimesinin sözlük anlamı; isim – Hayvanların su içtikleri taş veya ağaçtan oyma kap Akan suyun çevreye sıçramasını veya akıp gitmesini önlemek için çeşme, musluk vb.nin altına konulan delikli taş tekne Coğrafya Buz yalağı. Sıfat, Halk Ağzında – Boşboğaz, söz taşıyan.

Yavlak ne anlama gelir?

- Uğursuz. - Alışılmamış, yabansı. - Uzun, uzamış. - Pek, çok, gayet.

Tay Türkçe sözlük anlamı nedir?

Türkçe sözcük, Ad halinde (atgiller) üç yaşına kadar olan at yavrusu anlamına gelir. ... Ad sözcük, Ad halinde (atgiller) tay anlamına gelir. Ad dilinden alınan tay kelimesi Eski Türkçe taj anlamındadır.

Yağcı ne demek argo?

Yağ çıkaran veya satan kimse. 2. Bir yerdeki makineleri yağlamakla görevli kimse. 3. argo.

Yalaka insan nasıl Anlaşilir?

yalaka insanların ortak özellikleri
  • sürekli başkasını övüp asalak gibi hayat sürerler. bir nevi parazit mi desem bilemedim sözlük. ...
  • dilleri kahverengidir. ...
  • girdikleri kabın şeklini alabilmeleri. ...
  • (bkz: başlığı ısıtmak) ...
  • yaptıklarını bilinçsiz yaparlar. yaptıklarının yalakalık sayılacağını pek idrak etmezler.
Daha fazla öğe...

Yalak köyü nereye bağlı?

Yalak Haritası Sarız ilçesine bağlıdır. Yalak haritası Kayseri ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Yalak posta kodu 38660. Yalak GPS koordinatları 38° 18´ 59.9976" ve 36° 26´ 0.0024".

Yavlak ne demek osmanlica?

yavlak anlamı Pek, çok, gayet.

Osmanlıca'da yavlak ne demek?

Sözlüklere göre yavlak kelimesi; çok fazla, pek çok, uğursuz, alışılmamış gibi anlamlarda kullanılmaktadır.

Tay Eski Türkçede ne demek?

Türkçe sözcük, Ad halinde (atgiller) üç yaşına kadar olan at yavrusu anlamına gelir. ... Ad sözcük, Ad halinde (atgiller) tay anlamına gelir. Ad dilinden alınan tay kelimesi Eski Türkçe taj anlamındadır.

Dalkavukluk ne demek sözlük anlamı?

Dalkavuk kelimesi anlamı şu şekildedir: - Kendisine çıkar sağlayacak o kişilere aşırı bir saygı ve hayvanlık göstererek, onlardan yararlanmak isteyen kişi, huluskâr, yağcı, yalaka, yağdanlık, yalpak, yaltak, yaltakçı, kemik yalayıcı, çanak yalayıcı kılbaz.

Gemide yağcı ne iş yapar?

YAĞCI: Çalışılan geminin özelliğine göre değişse de, Yağcının genel olarak makine dairesinde bulunan sistemlerin bakımını, tutumunu, onarımını yapmak ve makine dairesinde vardiya tutmak gibi görevleri vardır.

Yalaka insan ne demek?

Çok istediği halde çeşitli nedenlerle otoriteye yakın olamayanların bir kısmı otorite ile yakın ilişki içinde olanları kolayca yalaka olarak niteleyebiliyor. Nitekim günlük yaşamda kendisinin kuramadığı bir yakınlığı başkası kurduğunda kıskançlık nedeniyle o kişiyi yalaka olarak niteleyenlerin bulunduğu görülmektedir.

Yapmacık davranmak ne demek?

Yapmacıklık; samimiyetten yoksun basit insanlara özgü davranış bozukluğudur. ... Sürekli, karşısındaki insana, kendini beğendirme çabasında olduğundan; değişik tavırlar içerisinde olurlar.

Yavlak ne demek yavlak?

pek, çok, gayet, çok fazla, uzun, uzamış. uğursuz, alışılmamış, yabansı. korkunç,şiddetli anlamına gelen kelime.zamanında kastamonu ve civarına hakim olmuş çobanoğullarından muzafferüddin yavlak arslan'ın isimlerinden birisidir.

Yavlak ne demek eski Türkçe?

yavlak: ETü.: yavlak 'kötü, fena' (KT.), yavlak 'fena' (BK.), yawlak, yablak, yawlāk 'kötü, pek, düşmanlık' (Gab.), yawlak 'kötü, değersiz, her şeyin kötüsü' (DLT), y(a)bl(a)k 'kötü' (IrkB), OTü.: yawlak 'çok' (NF.), YTü.: BTü.

Tay ne demek Twitter?

Microsoft, Tay adını verdiği chatbot için Twitter'da bir hesap açmış ve insanları bu yapay zeka yazılımıyla sohbete davet etmişti. 'Chatbot', internet ortamında yöneltilen soruları yanıtlayabilen, yapay zeka ürünü yazılım anlamına geliyor.

Yargıtay tay ne demek?

< yargı+tay; Türkçe'de isimden isim yapan +tay eki yoktur) [Moğolca kurultay kelimesine benzetilerek yapılmıştır] Mahkemelerce verilen kararların son inceleme mercii olan yüksek adâlet kurulu, temyiz mahkemesi.

Hay ne demek Allah'ın sıfatı?

Sözlükte “yaşamak, diri ve canlı olmak” anlamına gelen hayât (hayevân) kökünden sıfat olup “diri olan, yaşayan” demektir. ... Hay Allah'ın zâtî isimleri ve sübûtî sıfatları içinde yer alır ve tenzîhî sıfatlar gibi zât-ı ilâhiyyenin dışında hiçbir şeye taalluk etmez.