Regl iken hangi zikirler çekilir?

İçindekiler:

  1. Regl iken hangi zikirler çekilir?
  2. Regl olan kadın dua okuyabilir mi?
  3. Fatiha okunur mu?
  4. Regl iken tesbih çekmek için abdest alınır mı?
  5. Regl olan kadın mezarlığa gidebilir mi?
  6. Neden ruhuna Fatiha okunur?
  7. Ölülerin ruhuna Fatiha okunur mu?
  8. Ikindi namazından sonra mezarlık ziyaret edilir mi?

Regl iken hangi zikirler çekilir?

Regli döneminde zihir çekilebilir mi yapılabilecek ibadetler :Adetli kadınlar namaz kılamasalar da zikir çekebilir, dua edebilir. Bunlara bir mani yoktur. Bunun yanında Diyanet fetvasına göre regli döneminde kadınlar, kelime-i şehâdet, kelime-i tevhid, istiğfar, salâvat-ı şerife getirebilirler.

Regl olan kadın dua okuyabilir mi?

İslam dünyasında kadınların adetli ve loğusa dönemlerinde dua okumalarında herhangi bir sakınca olmadığı görüşür hakimdir. Kadınların bu dönemde dua okuyabilecekleri gibi dua niteliğinde olan ayeti kerimleri de okumalarında bir sakınca olmadığını beyan ediyor.

Fatiha okunur mu?

Fatiha suresi namazda okunur. Vefat eden birinin arkasından, birinin şifa bulması amacıyla okunabilir. Namaz kılarken ve istenilen her zaman diliminde okunabilir. Okuyan kişi bunu içinden okuyabileceği gibi ortam müsait olursa sesli okuyabilir.

Regl iken tesbih çekmek için abdest alınır mı?

Hatta namazsız olan kadınların bu günlerde gücünün yettiğince tevhid ve tehlil ile meşgul olması hayırlıdır. Abdest alarak güzelce tesbihler çekilebilir, salavatlar getirilebilir.

Regl olan kadın mezarlığa gidebilir mi?

Abdestsiz olan kişiye sen ziyaret etme denilmez. Âdetli kadın da kabir ziyareti yapabilir. ... Diyanet, Fetva meclisi ve cübbeli ahmet hoca'da dinimiz islam'da adetliyken (regl, hayızlı) kadının kabir ziyaretinin bir mahsuru olmadığı konusunda ortak noktadalar.

Neden ruhuna Fatiha okunur?

Fatiha suresi de Kur'an'ın bir parçasıdır. ... Ölülere Kur'an okuyup ruhlarına sevabını göndermenin hükmü Fatiha için de geçerlidir. Mezar taşlarında ruhuna el-Fatiha yazılması, o mezarı ziyaret edenlerin Fatiha suresini okumalarına vesile olmak içindir.

Ölülerin ruhuna Fatiha okunur mu?

Cevap: Kur'ân, ölülerin ruhuna okunmak için inmemiştir. Kur'ân, dirilerin okuyup uygulayacakları bir prensipler, yüksek ahlâk ve değerler kitabıdır. ... Ne Peygamberimiz, ne de sahâbîleri, ölmüşlere Fatiha veya Kur'ân okumamışlardır.

Ikindi namazından sonra mezarlık ziyaret edilir mi?

Kabir ziyaretinin herhangi bir günü yoktur. Her zaman ziyaret edilebilir. Peygamberimiz bazen geceleri de Baki Kabristanı'na giderdi. Kabri ayakta ziyaret edip ayakta dua etmek sünnettir.