Ntgaz brüt takas ne zaman bitiyor?

İçindekiler:

  1. Ntgaz brüt takas ne zaman bitiyor?
  2. Brüt takasta olan hisse satışı hesaba ne zaman geçer?
  3. Borsada brüt takasta satış nasıl yapılır?
  4. POIP nedir?

Ntgaz brüt takas ne zaman bitiyor?

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AVGYO.E, ESEN.E, KLMSN.E, MRGYO.E, NTGAZ.E, SEKFK.E, ULAS.E ve YESIL.E paylarında 21 tarihli işlemlerden (seans başından) 21 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır.

Brüt takasta olan hisse satışı hesaba ne zaman geçer?

Yatırımcıların aldıkları ya da sattıkları hisse senetleri 2 gün boyunca burada saklanmaktadır. Takas günü ise T+2 şeklinde, işlemi izleyen ikinci iş günüdür. Yani söz konusu hisse senedi ile ilgili işlem gerçekleştikten 2 gün sonra para hesaba geçer.

Borsada brüt takasta satış nasıl yapılır?

Şahsen veya telefon aracılığıyla emir girişi yapılabilir. Brüt takasa alınan hisse sentelerinde aynı gün (günlük) alım satım işlemi yapılamaz. Brüt takas kapsamında bulunan hisseleri satın alırken toplam bedel ancak nakit olarak ödenebilir, kredili satın alma işlemi yapılamaz.

POIP nedir?

Piyasa Öncesi İşlem Platformu (PÖİP), halka açık ortaklık statüsünde bulunan, ancak payları Borsada işlem görmeyen ortaklıkların paylarının Borsa İstanbul A.Ş. tarafından belirlenecek Platformda işlem görmesi için oluşturulmuştur.