Hemşirelik bölümü hangi puan türüyle alıyor?

İçindekiler:

  1. Hemşirelik bölümü hangi puan türüyle alıyor?
  2. Hemşirelik okuduktan sonra ne olur?
  3. Hemşire olmak için hangi özelliklere sahip olmak gerekir?
  4. 2 yıllık hemşirelik olur mu?
  5. Hemşire olmak için kaç net gerekir?
  6. Hemşirelik mezunları ne iş yapar?
  7. Hemşire kaç yaşında olunur?
  8. Iyi bir hemşire nasıl olunur?
  9. Hemşire olmak isteyen bir öğrenci ne yapmalı?

Hemşirelik bölümü hangi puan türüyle alıyor?

Geçmiş yıllarda SAY (Sayısal) puan türüyle hemşirelik bölümüne öğrenci yerleştirildi. Dolayısıyla bu bölümü okumak isteyen öğrencilerin Sayısal puan türünden istenen puanı elde etmesi gerekiyor.

Hemşirelik okuduktan sonra ne olur?

Hemşirelik bölümünden mezun olan kişiler lisans bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisans sınavlarına girerek akademik kariyer yapabilir. Hemşireler, sağlık ocaklarında, devlet hastanelerinde, özel hastanelerde, dispanser gibi kurum ve kuruluşlarda sağlık personeli olarak görev yapar.

Hemşire olmak için hangi özelliklere sahip olmak gerekir?

Hemşire olmak isteyenlerin;
  • Üst düzeyde genel yeteneğe sahip,
  • Biyolojiye ilgili ve bu alanda başarılı,
  • İnsanlara yardım etmekten hoşlanan,
  • Sorumluluk duygusu yüksek,
  • Çabuk ve doğru karar verebilen,
  • Tedbirli, tertipli,
  • Şefkatli, sevecen,
  • Bedence sağlıklı, dayanıklı ve soğukkanlı kimseler olmaları gerekir.

2 yıllık hemşirelik olur mu?

Hemşirelik eğitimi temelde 4 yıllık yani 8 dönemlik bir zaman süresinde verilir. Hazırlık bölümünüz var ise 5 yıllık bir bir eğitimi gözden çıkarmanız gerekebilir.

Hemşire olmak için kaç net gerekir?

Hemşirelik bölümü kazanmak isteyen bir kişinin TYT de 30 net Türkçe, 23 net Temel Matematik, 13 net Fen Bilimleri, 7.5 net Sosyal Bilimler yapması gerekir. AYT sınavından ise 9 net Sosyal Bilimler, 21 net Fizik, Kimya, Biyoloji, 22 net Matematik, Geometri yapması gerekir.

Hemşirelik mezunları ne iş yapar?

Kömürcü, hemşirelerin başta kamu ve özel hastaneler, klinikler, huzurevleri, evde bakım hizmeti veren kuruluşlar, okul öncesi eğitim kurumları, mesleki eğitim kurumları ve araştırma merkezleri olmak üzere pek çok kurumda görev alabilme imkanına sahip olduklarının altını çiziyor.

Hemşire kaç yaşında olunur?

Ortaokulu bitirmiş olup 25 yaşından yukarı bulunmıyan kadınlardan Hükümetçe açılmış veya tanınmış bir (Ebe - Laborant Hemşire) okulunda 3 sene tahsil görüp Sağlık ve Sosyal Yardım Vekaletince teşkil olunan jüri huzurunda meslek imtihanı vererek aldığı diplomayı usulüne göre Sağlık ve Sosyal Yardım Vekaletine tescil ...

Iyi bir hemşire nasıl olunur?

Örnek hemşire; dürüst, kurumsal bağlılığı olan, etik davranan, sorumluluk alan bir karakter yapısına sahiptir. Pozitif yaklaşım gösterir ve iyi bir takım oyuncusudur. Kaliteli hizmet vermeyi hedefleyen, sürekli kendini geliştiren ve detayları dikkatle izleyen anlayışa sahiptir.

Hemşire olmak isteyen bir öğrenci ne yapmalı?

Hemşire olmak isteyen adayların üniversite eğitimi alması şarttır. Lisans eğitimi veren üniversitelerin 4 yıllık Hemşirelik ve sağlık hizmetleri bölümlerinden mezun olan adaylar hemşire olabilir. Sağlık Meslek Lisesinden mezun olan adaylar ise 'yardımcı hemşire' olmaktadır.