Asker kaçağı askere nasıl gider?

İçindekiler:

  1. Asker kaçağı askere nasıl gider?
  2. Asker kaçağı nasıl belli olur?
  3. Askeri idari para cezası nereye ödenir?
  4. Asker kaçağı muayene olursa hemen askere alınır mı?
  5. Kaçağı ne demek?
  6. Askerlik para cezaları silinecek mi?
  7. Asker kaçağı olmak polis olabilir mi?
  8. Asker kaçağı olan ne zaman gider?
  9. Muayene kacagi olunca ne olur?
  10. Bakaya olarak askere gidersem ne olur?
  11. Kanun kaçağı ne demek?
  12. 9004 Askerlik para cezası nedir?

Asker kaçağı askere nasıl gider?

Yakalanarak muhafaza altına alınan yükümlüler, vakit geçirmeksizin ve en geç yirmidört saat içerisinde en yakın askerlik şubesine getirilirler. Askerlik şubesince teslim alınamayan yükümlüler, ilgili kolluk kuvveti tarafından hazırlanan tutanağa istinaden derhal serbest bırakılırlar.

Asker kaçağı nasıl belli olur?

Yoklama, sırasında, askerlik şubesine veya yurtdışı temsilciliklerine gelmemiş ve 26 ncı madde gereğince gelmeme sebebini bildirmemiş kişiler, yoklama kaçağı olarak kabul edilir. ve en geç yirmidört saat içerisinde en yakın askerlik şubesine getirilirler.

Askeri idari para cezası nereye ödenir?

İdari para cezaları, genel olarak mal müdürlüklerine ödenir.

Asker kaçağı muayene olursa hemen askere alınır mı?

Asker kaçağı olmak kontrol esnasında kişinin hemen askere alınacağı anlamına gelmez. Yoklama kaçakları daha önce yoklamaya gitmelerine dair uyarıldılarsa ikinci kontrolde doğrudan askerlik şubelerine götürülür ve muayeneden geçerek serbest bırakılırlar.

Kaçağı ne demek?

1. Bir yerden, herhangi bir husustan, uyulması gereken yasal hükümlerden kaçmış olan (kimse) firârî: “Kaçak yolcu.” “Kaçak asker.” “Kānun kaçağı.” “Okul kaçağı.” Kaçak bir Türk zâbitini sakladıklarını duyarlarsa hepisini kurşuna dizerlerdi (Refik H. Karay).

Askerlik para cezaları silinecek mi?

Asker kaçaklarıyla bakayalara kesilen para cezalarının tahsilinden vazgeçilecek. Ayrıca yasanın yürürlüğe girdiği tarihte askerlik hizmetini tamamlayanlar ile halen muvazzaflık hizmetini yerine getirenler hakkında önceden kesilmiş ve ödenmemiş tüm cezalar affedilecek.

Asker kaçağı olmak polis olabilir mi?

Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre silahaltında bulunmamak maddesi bulunmaktadır. Bu maddeye göre eğer bakaya kaldığımız zaman silah altında bulunuyorsak başvurunuz kabul edilmeyecektir, fakat aksi bir durumsa başvurunuz da sıkıntı olmayacaktır.

Asker kaçağı olan ne zaman gider?

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı duyuruda "'de askerlik çağına girecek 2002 doğumlu yükümlülerden kanuni erteleme hakkı bulunmayanlar ile ertelemeleri 2021 yılı içinde sona ereceklerin 1 Ocak-31 Aralık 2021 tarihlerinde yoklamalarını yaptırmaları gerekiyor" diye belirtti.

Muayene kacagi olunca ne olur?

Yoklama kaçağı, saklı ve bakayalar Askeralma Kanununun 24'üncü maddesinin birinci fıkrası esaslarına göre idari para cezasıyla cezalandırılır. 2. Bunlardan kendiliğinden gelenler her gün karşılığı 5 Türk Lirası, yakalananlar ise 10 Türk Lirası idari para cezası ile cezalandırılır.

Bakaya olarak askere gidersem ne olur?

Bakaya kalan kişilerin yakalanması için Askeralma Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı ile birlikte çalışır. Polisin mesai içinde bakaya şahsı yakalaması durumunda askerlik şubesine götürülmesi gerekir. Mesai saatleri dışında ise tutanak tanzim edilir. Tutanağın bir nüshası bakaya şahısta kalır.

Kanun kaçağı ne demek?

Bir ülkenin yasalarına göre yasaklanmış veya gümrüğü, vergisi ödenmemiş bir malı satmak veya kaçırmak işi, bu yolla yapılan ticâret.

9004 Askerlik para cezası nedir?

Yoklama kaçağı işlemi kapsamında değerlendirilen kişi, kaçak olarak sayıldığı ilk günden, yakalandığı ilk güne kadar değerlendirilen gün kapsamında günlük 5 TL'den cezai işleme tabi tutulur. Yani yakalanan kişi 100 gündür kaçak ise 5x100 TL'den toplam 500 TL cezaya çarptırılır.