Vadeli hesap vade sonunda ne olur?

İçindekiler:

  1. Vadeli hesap vade sonunda ne olur?
  2. Vadesiz hesap nedir ne işe yarar?
  3. Vade aralığı ne demek?
  4. Vadeli hesaba sürekli para yatırma vadeyi bozar mı?
  5. Vadeli hesaptan para ne zaman çekilir?

Vadeli hesap vade sonunda ne olur?

Vadeli hesabın temel mantığı, bankaya yatırılan paranın vade edilen süre kadar hiç dokunulmadan banka hesabında kalması ve bu süre içerisinde paraya faiz uygulanmasıdır. Belirlenen vade sonunda para faizi ile birlikte geri alınır.

Vadesiz hesap nedir ne işe yarar?

Vadesiz hesap belirsiz süreli ve para çekme ve yatırma amacına hizmet eden bir banka hesap türüdür. Bankalarda bireysel veya kurumsal alanda vadesiz hesaplar açılabilmektedir. Bunun yanında altın ve döviz cinsinden de varlıkların saklanmasına yönelik olarak farklı türlerde vadesiz hesaplar açılabilmektedir.

Vade aralığı ne demek?

Vadeli hesap, yatırılan paranın belirli bir zaman içinde faiz getirisi sağladığı bir mevduat hesabı çeşididir. Vadeli hesapta, hesaba yatırılan ana para; 1 ay, 3 ay, 6 ay veya 1 yıl gibi belirli periyotlarda belirlenen faiz oranı kadar getiri sağlar.

Vadeli hesaba sürekli para yatırma vadeyi bozar mı?

Vadeli hesaba para yatırmak her zaman mümkündür fakat böyle bir işlem hesabın vadesinin bozulmasına yol açmaktadır. Bu bakımdan faiz yeniden hesaplanır ve paranın tutarının değiştiği günden itibaren faiz oranları hesaplanır.

Vadeli hesaptan para ne zaman çekilir?

Faizin hesaba geçmesi doğrultusunda talimat verdiyseniz, vadeli mevduatın vadesi dolduktan sonra, istediğiniz zaman işleyen faizi çekebilirsiniz. Bu para çekme işlemi, ana paranıza içinde bulunulan dönemde faiz işlemesini engellemez. Vade sonunda para çekmeniz durumunda faiz kaybınız olmayacaktır.