Sulh kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

İçindekiler:

  1. Sulh kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?
  2. Barış sulh zıt anlamlı mı?
  3. Harp kelimesinin zıt anlamlısı nedir?
  4. Öğrenci kelimesinin zıt anlamlısı nedir?
  5. Sulh kelimenin eş anlamı nedir?
  6. Yarar kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?
  7. Yemek kelimesinin zıt anlamlısı nedir?
  8. Öğrenci talebe zıt mı eş mi?
  9. Yurdun eş anlamlısı nedir ödev?
  10. Yarar kelimesi eş anlamlısı nedir?
  11. Hızlı kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?
  12. Zıt karşıt anlam ne demek?

Sulh kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

Sulh demek barış demektir. Sulh kelimesinin zıt anlamları da bulunur. Sulh kelimesinin zıt anlamı savaştır.

Barış sulh zıt anlamlı mı?

Barış kelimesinin zıt anlamlısını savaş kelimesi oluşturur. Barış kelimesinin bir eş anlamlı kelimesi de bulunmaktadır. Barış kelimesinin eş anlamını ise sulh kelimesi oluşturmaktadır. ... Eş anlamlı kelime ise bir kelimenin aynı anlama gelen diğer bir kelime anlamını oluşturmaktadır.

Harp kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Örnek Cümle: 3- Hazar: Sözlük anlamı barış olan Hazar sözcüğü de harp kelimesinin zıt anlamlısıdır.

Öğrenci kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Öğrenci kelimesinin zıt anlamı olan kelimeler yoktur. Bununla beraber öğrenci kelimesinin zıt anlamının karşılığının olmadığını belirtmek gerekir. Öğrenci kelimesinin yalnızca eş anlamı bulunmaktadır.

Sulh kelimenin eş anlamı nedir?

Bu yüzden sulh kelimesinin tek eş anlamlısı olan barış kelimesi tercih edilmektedir.

Yarar kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

Yarar kelimesinin zıt anlamını zarar kelimesi oluşturur. Yarar kelimesinin bir eş anlamlı kelimesi de bulunmaktadır. Yarar kelimesinin eş anlamlı kelimesini de fayda sözcüğü oluşturmaktadır. Yani zarar kelimesi hem faydanın hem de yararın zıt anlamlısı olmaktadır.

Yemek kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Yemek kelimesinin de zıt anlamı bulunmamaktadır. Yemek kelimesinin bir anlamı var olduğu gibi bir de eş anlamlısı vardır Yemek kelimesinin eş anlamı ise aş aşındırmak manalarına gelmektedir.

Öğrenci talebe zıt mı eş mi?

Özellikle ilkokul ve ortaokul ile lise mecburi sistem üzerinde öğrencilerin yansıtır. Aynı zamanda üniversite ise seçeneğe bağlı olarak öğrencilerin aldıkları eğitimdir. Bu anlam doğrultusunda TDK için öğrenci sözcüğünün anlamlısı olarak, 'talebe' kelimesini kullanabilirsiniz.

Yurdun eş anlamlısı nedir ödev?

Yurt eş anlamlısı vatan kelimesidir. Yurt kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre anlamı halkın üzerinde özgürce yaşamını sürdürebildiği kültürünü ve çağdaşlığını meydana getiren kara parçasına denir.

Yarar kelimesi eş anlamlısı nedir?

Yarar kelimesinin eş anlamı olan sözcükler. Elde edilen iyi bir sonuç ya da elverişli gibi anlamlar üzerinden yarar kelimesi gündelik yaşamda çok sık kullanılmaktadır. TDK'ya göre ise bu kelimenin eş anlamlısı, 'fayda' sözcüğüdür.

Hızlı kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

Bu kapsamda hızlı ile eş anlamlı kullanılabilecek sözcükler çabuk, süratli ve çapkın olarak sıralanmaktadır. Hızlı, sürat belirtmek için kullanıldığında zıt anlama sahiptir. Sürat ifade etmek amacıyla kullanılan hızlı kelimesinin zıt anlamları ise yavaş ve aheste olarak kabul edilmektedir.

Zıt karşıt anlam ne demek?

Türkçede anlam bakımından birbirine ters düşen, birbirinin karşıtı olan kelimelere zıt anlamlı kelimeler denmektedir. ... Karşıt kelime anlamı olarak bir şeyin aksinde olan, bir şeyin tam tersi durumunda bulunan anlamına gelmektedir. Kendi başına "zıt anlam" manasında da kullanılabilir.