Yer Köprü Şelalesi Nasıl Gidilir?

İçindekiler:

  1. Yer Köprü Şelalesi Nasıl Gidilir?
  2. Yer köprü şelalesi kaç km?
  3. Mersin Yeni Köprü Şelalesi Nerede?
  4. Yerköprü Şelalesi hangi şehirde?
  5. Yerköprü kanyonu nerede?
  6. Mut Yerköprü Şelalesi açık mı?
  7. Karaman Göksu Şelalesi Nerede?
  8. Yerköprü Şelalesi acik mi?
  9. Yerköprü Şelalesi Konya kaç km?
  10. Mersin Sunturas arası kaç kilometre?
  11. Göksu Yerköprü Şelalesi kaç km?
  12. Göksu Yerköprü Şelalesi Nerededir?
  13. Göksu Şelalesi nereye akar?

Yer Köprü Şelalesi Nasıl Gidilir?

Yerköprü şelalesi, Mut'tan Ermenek yönüne 22km gidilir. Evren köyüne gelmeden sola sapılır. Sapakta şelalenin tabelası var. 9km sonra sağa toprak yola sapılır. 900m sonra yol biter. Bundan sonra yürüyerek patika daha sonrada ahşap platform takip edilerek 500 m gidilir.

Yer köprü şelalesi kaç km?

Yerköprü Şelalesi Mersin arası 213 km, 3 saat sürüyor. Mut ile şelale arası ise 35 km mesafede. Silifke'den Mut'a doğru ilerlerken yolculuğunuza Göksu Nehri'nin manzaraları eşlik ediyor.

Mersin Yeni Köprü Şelalesi Nerede?

Mersin'in Mut ilçesine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan Yerköprü Şelalesi, tarihinde Tabiat Anıtı olarak tescillenmiştir. Yaklaşık 30 metre yükseklikten dökülen şelalenin de içerisinde bulunan alan 1. derece sit alanı olup çok zengin bir tabiat örtüsünü sahiptir.

Yerköprü Şelalesi hangi şehirde?

Konya'ya yaklaşık 110 km uzaklıkta Hadim İlçesi sınırları içerisindedir.

Yerköprü kanyonu nerede?

Yerköprü Şelalesi, Mersin'in Mut İlçesi'nde yer alan ve 2011 yılında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce ''Tabiat Anıtı'' olarak tescil edilen bir doğa harikasıdır. Şelale, ülkemizde tabiat anıtı olarak ilan edilmiş 8 noktadan biridir.

Mut Yerköprü Şelalesi açık mı?

Mersin'in Mut ilçesinde ziyaretçi rekoru kıran Yerköprü Şelalesi, orman yangınları nedeniyle ziyarete kapatıldı. ... Karaekşi Tabiat Parkı ve Yerköprü Şelalesi Tabiat Anıtı 31.08.2021 tarihine kadar geçici olarak kapatılmıştır” denildi.

Karaman Göksu Şelalesi Nerede?

Göksu Şelalesine Nasıl Gidilir? Göksu Şelalesi Konya ilinin Hadim ilçesinde bulunur. Burası Konya'ya 110 km uzaklıkta bulunan bir bölgedir. Göksu şelalesine Konya Karaman yolu üzerinden gidilmektedir.

Yerköprü Şelalesi acik mi?

Yerköprü Şelalesi, hafta içi ve hafta sonları ziyaretçilere açık olup, 19.30 saatlerinde giriş kapanmaktadır.

Yerköprü Şelalesi Konya kaç km?

Yerköprü Şelalesi, Konya'nın Hadim İlçesi'nde, Konya merkeze 110 kilometre uzaklıkta, Göksu Nehri üzerinde bulunan ünlü bir şelaledir.

Mersin Sunturas arası kaç kilometre?

Fotoğraf: Santa Iras şelalesi Mersin'e 60 km mesafe de ve yolları çok virajlı.

Göksu Yerköprü Şelalesi kaç km?

Göksu Şelalesi Hadim'e 23 km uzaklıkta bulunur. Bölge ilginç jeolojik yapısı sebebi ile çok fazla ilgi çekmektedir. Önemli nehirlerden biri olan Göksu Nehri, Yerköprü mağarasının içine kadar girmektedir. Burada nehir kaybolur.

Göksu Yerköprü Şelalesi Nerededir?

Yerköprü Şelalesi, Konya'nın Hadim İlçesi'nde, Konya merkeze 110 kilometre uzaklıkta, Göksu Nehri üzerinde bulunan ünlü bir şelaledir.

Göksu Şelalesi nereye akar?

Göksu Şelalesi Konya ilinin Hadim ilçesinde bulunur. Burası Konya'ya 110 km uzaklıkta bulunan bir bölgedir. Göksu şelalesine Konya Karaman yolu üzerinden gidilmektedir.