Yabancı plaka araçları kimler kullanabilir?

İçindekiler:

  1. Yabancı plaka araçları kimler kullanabilir?
  2. Yabancı plaka araç HGS nasıl alınır?
  3. Yabancı plaka araç türkiyede ne kadar kalabilir?
  4. Yurt dışından gelen araçları Türkiyede kimler kullanabilir?
  5. Yabancı plakalı araç Türkiye'de satılabilir mi?
  6. Yabancı plakaya HGS alınır mı?
  7. Yurt dışından getirilen araba satılabilir mi?
  8. HGS başvuru nasıl yapılır?
  9. HGS almak zorunlu mu?
  10. Emekli arabasi ne kadar kalir Türkiyede?
  11. Yabancıdan yabancıya araç alınır mı?
  12. Çifte vatandaş yabancıdan yabancıya araba alabilir mi?

Yabancı plaka araçları kimler kullanabilir?

Yabancı plakalı taşıtlar; taşıt programına kaydı yapılan izin hak sahibi, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi, anne-babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. İzin hak sahibi araç içinde bulunsa dahi yukarıda belirtilen kişiler dışında taşıtın kullanılması (acil durumlar hariç) mümkün değildir.

Yabancı plaka araç HGS nasıl alınır?

Yabancılar, mavi kart sahibi kişiler ve Türk vatandaşları HGS etiketini, gümrüklerdeki PTT şube ve acentelerinden ve gümrük yakınındaki HGS satış ve dolumu yapan benzinliklerden temin edebilmektedirler. Türkiye içinde ise PTT'lerden ve anlaşmalı bankalardan HGS etiketi alınabilmektedir.

Yabancı plaka araç türkiyede ne kadar kalabilir?

Bu şartları yerine getiren yabancı plakalı arabalar Türkiye'de belirli bir süre kalabilirler. Yabancı plakalı araçların ülkemizde kalma süresi 24 ay yani 2 yıldır. Eskiden yabancı plakalı araçların ülkemizde kalış süreleri 6 ay ile sınırlı iken son yıllarda gidilen düzenleme ile bu süre 2 yıla kadar çıktı.

Yurt dışından gelen araçları Türkiyede kimler kullanabilir?

Turistik kolaylıklardan faydalanılarak geçici olarak ithal edilen taşıtlar, taşıt sahibinin eşi veya usul ya da füruu olan (ana, baba, eş ve çocuklar) ve yerleşim yeri Türkiye Gümrük Bölgesi dışında bulunan kişilerce kullanılabilir.

Yabancı plakalı araç Türkiye'de satılabilir mi?

Cevap: Turistik kolaylıklardan istifade edilerek geçici ithali yapılan taşıt Türkiye'de yerleşik olsun ya da olmasın bir başkasına satılamaz.

Yabancı plakaya HGS alınır mı?

Yabancı plakalı araçlar, ücretli otoyol ve köprülerin girişlerinde bulunan ücret toplama istasyonlarından OGS (Otomatik Geçiş Sistemi) veya HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) ile geçebilmektedir.

Yurt dışından getirilen araba satılabilir mi?

Bu süre pasaportunuz üzerinden kontrol edilir. Getirilen araç ülkede en fazla 730 gün kullanılabilir. Araç, sahibi dışında herhangi birisi tarafından kullanılamaz. Türkiye'ye geçici süre ile getirilen araçlar satılamaz ya da devredilemez.

HGS başvuru nasıl yapılır?

HGS ve OGS Çıkarmak İçin Hangi Evraklara İhtiyaç Duyulur? HGS çıkarmak için PTT şubesine giderken aracınızın ruhsatının yanınızda olması gerekir. PTT şubesinde görevlilere HGS çıkartacağınızı söylemeniz yeterlidir. Size verilen formu doldurup HGS'nizi kolayca alabilirsiniz.

HGS almak zorunlu mu?

Karayolları Genel Müdürlüğü ile PTT Genel Müdürlüğü'nce hazırlanarak 17 Eylül itibariyle kullanılmaya başlanan HGS, KGS'den farklı olarak gişelerden durmaksızın geçmeye imkan sağlıyor. 1 Ocak tarihi itibariyle de KGS'ler kalkıyor. HGS'ye ya da OGS'ye geçmek artık zorunlu. ... Tek tür HGS etiketi yok.

Emekli arabasi ne kadar kalir Türkiyede?

Cevap: Türkiye Gümrük Bölgesi dışında yerleşik Türk vatandaşı, çifte vatandaş veya mavi kart sahibi kişilerin (emekliler dahil) taşıtları Türkiye'de 730 güne kadar kalabilir.

Yabancıdan yabancıya araç alınır mı?

Türkiye'de yabancıdan yabancıya satış ile bir araba alabilir (CD-MA/MZ). Sadece diplomatlar Herhangi bir '0' km aracı Yetkili bayiden Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) ödemeden 1. el bir araba satın alabilir.

Çifte vatandaş yabancıdan yabancıya araba alabilir mi?

Çifte vatandaşlar, vatandaş olduğu yabancı ülkeden araç ithal edebilir mi? Hayır, çifte vatandaşın ithalat hakkı yoktur.