Sürekli ağlamak depresyon belirtisi midir?

İçindekiler:

  1. Sürekli ağlamak depresyon belirtisi midir?
  2. Ağlama hastalığı nedir?
  3. Ağlamamak için ne yapmak gerekir?
  4. Ağlamak insanı rahatlatır mı?

Sürekli ağlamak depresyon belirtisi midir?

Genel olarak depresyon belirtileri; Yoğun bir duygu durum olan üzüntü hali, depresyonla birlikte sık sık görülür. Beraberinde ağlamayı da kimi zaman getiren depresyon, ağlama krizlerinin sıklığı ile kendini belli eder.

Ağlama hastalığı nedir?

Her üç bebekten birinde görülen haftada üç gün, üç saatten fazla süren ağlama olarak tarif edilen kolik sancısı, fizyolojik bir durumdur ve çoğunlukla 3. ya da 4. ayda kendiliğinden sonlanır. Koliğin nedeni bilinmediğinden tedavisi de yoktur, ilaçlar bu sancıları sonlandırmaz.

Ağlamamak için ne yapmak gerekir?

Bu zamanlarda tek yapmanız gereken gözlerinizi açıp ve kırpmadan durmaya çalışmak. Bu gözyaşlarının oluşumunu engeller. Eğer çoktan ağlamaya başladıysanız birkaç kez gözünüzü kırparak var olan gözyaşlarından kurtulun. Kafanızı kaldırıp yukarı bakın.

Ağlamak insanı rahatlatır mı?

Ağlama esnasında alınan derin nefeslerin de, stresin hafiflemesinde etkili olduğu düşünülüyor. Dahası da var: Tıpkı kahkaha atmak gibi, ağlamak da endorfin salgılanmasını sağlıyor. Neşe verici etkisi olan endorfin, aynı zamanda ağrı sinyallerinin beyne ulaşmasını engelleyerek ağrı azaltıcı etki de sağlar.