2021 ÖTV indirimi geldi mi?

İçindekiler:

  1. 2021 ÖTV indirimi geldi mi?
  2. Araçlarda ÖTV indirimi ne zamana kadar?
  3. 5 yılı dolmuş engelli aracı nasıl satılır 2021?
  4. ÖTV indirimi ikinci eli etkiler mi?
  5. Böbrek hastaları ÖTV indiriminden yararlanabilir mi?
  6. Engelli araçları kimler kullanabilir 2021?
  7. 5 yılı geçen engelli aracı nasıl satılır?
  8. 2021 engelli araç satışı nasıl yapılır?

2021 ÖTV indirimi geldi mi?

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile binek otomobiller için oranlara esas ÖTV matrahlarında değişikliğe gidildi. Yüzde 45 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 85 bin liradan 92 bin liraya, yüzde 50 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 130 bin liradan 150 bin liraya çıkarıldı.

Araçlarda ÖTV indirimi ne zamana kadar?

Araçlarda ÖTV İndirimi tarihinde başlayan ve araç alımlarında ÖTV indirimini öngören uygulama, 30 Haziran 2019 tarihi ile sona erdi.

5 yılı dolmuş engelli aracı nasıl satılır 2021?

Alıcı ile mahkemeye gidiyorsunuz mahkeme aracın bedelinin engelli kişinin hesabına yatırlmasını istiyor. Alıcı aracın bedelini engelli kişinin hesabına yatırarak satış işlemleri tamamlanıyor.

ÖTV indirimi ikinci eli etkiler mi?

Çünkü sıfır araçlar vergi indirimi sonrası ikinci el fiyatına düşerken bu durum da otomatik olarak ikinci el araç fiyatlarını etkileyecek. Ancak ikinci el araç fiyatlarındaki düşüşün sadece yeni modellerde olması bekleniyor.

Böbrek hastaları ÖTV indiriminden yararlanabilir mi?

Ancak engellilik derecesi %90'dan az olan görme engelli, zihinsel engelli, işitme engelli, kalp hastası ve böbrek hastası bireyler ÖTV avantajından faydalanamaz. Bunun yanı sıra bazı özel durumlarda otomatik şanzımana sahip otomobillerde özel tertibat yaptırılmadan da ÖTV'siz alım gerçekleştirilebilir.

Engelli araçları kimler kullanabilir 2021?

Engelliler adına alınan araçları araçta yapılan donanım değişikliğine göre şu kişiler kullanabilir. % 90 ve üzeri raporu olan kişi adına yurt içinden alınan aracı herkes kullanabilir. Bu konuda "3. derece yakınlar" vb. hiç bir kısıtlama kalmadı.

5 yılı geçen engelli aracı nasıl satılır?

Yok, eğer satış işlemi 5 yıl dolduktan sonra yapılırsa hiçbir şekilde ÖTV ödenmez. 5 Yılı dolan engelli aracının satış işlemlerinde yapılması gerekenler. Aracı satın alacak kişiyle aracın satan kişi notere gidip satış yapacak. Araçta özel tertibat varsa herhangi bir araç tamir ustasına gidip tertibatı söktürülecek.

2021 engelli araç satışı nasıl yapılır?

Alıcı ile mahkemeye gidiyorsunuz mahkeme aracın bedelinin engelli kişinin hesabına yatırlmasını istiyor. Alıcı aracın bedelini engelli kişinin hesabına yatırarak satış işlemleri tamamlanıyor.