Can damarına basmak deyiminin anlamı ne?

İçindekiler:

  1. Can damarına basmak deyiminin anlamı ne?
  2. Damarina basmak deyim mi?
  3. Çamur atmak ne anlama gelir?
  4. Abayı yakmak ne anlama gelir?
  5. Çalımdan Geçilmemek deyiminin anlamı nedir?
  6. Canı sıkılmak deyim mi?
  7. Ortalıkta fink atmak ne demek?
  8. Fink atıyorum ne demek?
  9. Habbeyi kubbe deyiminin anlamı nedir?
  10. Eşiğini aşındırmak ne demek?
  11. Canı sıkılmak deyim midir atasözü müdür?
  12. Yeğ tutar ne demek?

Can damarına basmak deyiminin anlamı ne?

Can damarına basmak deyiminin anlamı:Bir işin en önemli noktası üzerinde durmak, ya da bir şeyin en duyarlı noktasını açığa çıkarmak. ➡Can damarına basmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Adamın en sonunda can damarına bastılar, zararı da kendileri gördüler.

Damarina basmak deyim mi?

Damarına Basmak Deyiminin Anlamı (TDK) Kişiler bazı konuların konuşulmasından rahatsızlık duyabilir ya da bazı konularda hassas olabilir. Bu tarz konular ile ilgili olarak kişilerin üzerine gitmek onların öfkelenmesine ya da üzülmesine sebep olabilir. İşte bu durum damarına basmak deyimi ile anlatılır.

Çamur atmak ne anlama gelir?

Birini karalamak, kötü bir işe bulaşmış gibi göstermek ya da kişiye iftira atmak şeklinde ifade edilmektedir.

Abayı yakmak ne anlama gelir?

Abayı yakmak farkında olmadan birini severek ona tutulmak sürekli onu düşünmek demektir. Abayı yakmak aklı takılı kalmak ve aşık olmak anlamına gelmektedir.

Çalımdan Geçilmemek deyiminin anlamı nedir?

DeyimDüzenle [1] Büyüklenip gösteriş yapmak, çalımından yanına yaklaşılamaz olmak.

Canı sıkılmak deyim mi?

Canı sıkılmak deyimi iki farklı duyguyu anlatmak için kullanılan bir deyimdir. Deyimin ilk anlamı bir meşgale ile uğraşmamak ve boş kalmaktır.

Ortalıkta fink atmak ne demek?

Fink Atmak deyiminin anlamı:Hiçbir şeye aldırmadan gönlünce gezip eğlenmek, şurada burada oynayıp zıplamak anlamlarına gelmektedir. Toplumda daha çok boş yere dolaşmak, gezmek, sürekli gezme halinde olmak anlamlarında kullanılmaktadır.

Fink atıyorum ne demek?

Fink Atmak deyiminin anlamı:Hiçbir şeye aldırmadan gönlünce gezip eğlenmek, şurada burada oynayıp zıplamak anlamlarına gelmektedir. Toplumda daha çok boş yere dolaşmak, gezmek, sürekli gezme halinde olmak anlamlarında kullanılmaktadır.

Habbeyi kubbe deyiminin anlamı nedir?

Habbeyi kubbe yapmak deyiminin anlamı:Önemsiz, küçük bir şeyi büyütüp mesele çıkarmak. ➡Habbeyi kubbe yapmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Söyle ona, habbeyi kubbe yapıp durmasın, ne olmuş çocuk biraz geç kalmış da!

Eşiğini aşındırmak ne demek?

Eşiğini Aşındırmak deyiminin anlamı:Bir işi yaptırmak, gördürmek için bir yere çok gidip gelmek anlamlarında kullanılan bir deyimdir.

Canı sıkılmak deyim midir atasözü müdür?

Canı sıkılmak deyimi iki farklı duyguyu anlatmak için kullanılan bir deyimdir. Deyimin ilk anlamı bir meşgale ile uğraşmamak ve boş kalmaktır. Sinirlenmek ve hüzünlenmek anlamında da kullanılır.

Yeğ tutar ne demek?

Bu yazımızda sizlere Yeğ tutmak deyiminin anlamını açıklıyor ve örnek cümle içinde kullanımını gösteriyoruz. ... ➡Yeğ tutmak deyiminin anlamı:Bir şeyi bir şeyden daha önemli görüp tercih etmek. ➡Yeğ tutmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Kim ki öbür dünyayı bu dünyaya yeğ tutar, o kazanmıştır.