Uzman olmak için ne yapmak lazım?

İçindekiler:

  1. Uzman olmak için ne yapmak lazım?
  2. 19 yaşında uzman çavuş olunur mu?
  3. 40 yaşında uzman çavuş olunur mu?
  4. Dövmesi olan asker olabilir mi?
  5. Askere er olarak giden astsubay olabilir mi?

Uzman olmak için ne yapmak lazım?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, en az lise ve dengi okul mezunu olup çavuş rütbesi ile askerlik yapmış ya da yapmakta olan kişiler, uzman çavuş olabilir. Uzman çavuşluk için uygun olan kişilerin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin uzman çavuşluk ile ilgili başvuru formunu doldurmaları gerekir.

19 yaşında uzman çavuş olunur mu?

Müracaat edecek adayların hem yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş, hem de terhisinin üzerinden beş (5) yıldan fazla süre geçmemiş olması gerekmektedir.

40 yaşında uzman çavuş olunur mu?

Lisans düzeyinde mezunlar için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşından büyük olmamak, Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 32 yaşından büyük olmamak, tıpta uzmanlık eğitimi almış olanlar için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk ...

Dövmesi olan asker olabilir mi?

Öncelikle dövmeleriniz nedeniyle askerde problem yaşayacağınız düşüncesinden kurtulmanız gerekmektedir. Dövmesi olan ile dövmesi olmayan birey arasında herhangi bir fark yoktur. ... Dolayısıyla yukarıda da belirttiğimiz gibi askere dövmeyle gidilmesi bir sıkıntıya yol açmaz.

Askere er olarak giden astsubay olabilir mi?

Ancak, askerliğini yedek subay veya 16/6/1927 tarihli ve 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askerî Memurlar Kanuna göre kısa dönem erbaş ve er ile 21/6/1927 tarihli ve 1111 sayılı Askerlik Kanununa tâbi erbaş ve er olarak yapanlardan terhis edilenler veya askerlik hizmetini yapmakta olanlar sözleşmeli subay veya ...