Boy uzatmak için hangi meyveleri yemeliyiz?

İçindekiler:

  1. Boy uzatmak için hangi meyveleri yemeliyiz?
  2. Çocukların boy atması için neler yapılır?
  3. Her gün yoğurt yemek boy uzatır mi?
  4. Çoçuklarda hizli boy uzaması için ne yapmalı?

Boy uzatmak için hangi meyveleri yemeliyiz?

Kemiklerin büyümesi ve gelişmesi, kasların da güçlenmesi açısından vitamin ve lif maddelerinin yüksek miktarda olduğu kayısı, turunçgiller, havuç, kavun, greyfurt, mango, papaya, karpuz, kabak, brokoli, ıspanak, patates, nohut gibi sebze ve meyveler tüketilmesine özen gösterilmelidir.

Çocukların boy atması için neler yapılır?

Gıdalar arasında en çok yumurta sarısı, karaciğer ve balıkta bulunan D vitamininin temel kaynağı güneş ışınlarıdır. Çok fazla olmamak kaydıyla ve güneş ışınlarının dik geldiği saatler dışında güneşe çıkarılan çocukların kemik gelişimi ve boy uzaması hızlanır.

Her gün yoğurt yemek boy uzatır mi?

Süt ürünleri protein ve kalsiyum açısından zengindir. Yoğurt buna ilave olarak yine boy uzamasına katkı sağlayan A, B, D ve E vitaminleri açısından da zengindir. Yoğurt aynı zamanda sindirim sistemi için de faydalı bir gıda.

Çoçuklarda hizli boy uzaması için ne yapmalı?

Boyu daha uzun yapmak açısından bilimsel olarak kanıtlanmış tek şey ise düzenli egzersiz… Voleybol ve basketbol gibi sıçrayıcı-zıplayıcı egzersizleri, vücudu geren jimnastik egzersizleri ne kadar düzenli ve ne kadar sık yapılırsa boya katlısı o kadar fazla olmaktadır.”