Her halde TDK nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Her halde TDK nasıl yazılır?
  2. Her halde mi Herhalde mi?
  3. Heralde nasıl yazılır?
  4. Her yerinde nasıl yazılır?
  5. Birçok ya nasıl yazılır?
  6. Karnıbahar nasıl yazılır?
  7. Bir tane nasil yazilir TDK?
  8. Her yer bitişik mi ayrı mı?
  9. Her zaman her yerde nasıl yazılır?
  10. Karnıbahar mı yoksa karnıbahar mı?
  11. Karnıbahar mı karna bahar mı?
  12. Bağrıyanık nasıl yazılır TDK?
  13. Açıksözlü nasıl yazılır TDK?
  14. 1 tane mi bir tane mi?

Her halde TDK nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, herhâlde şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde rastlanan "her hâlde " şeklindeki yazım ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "herhâlde "dir.

Her halde mi Herhalde mi?

Herhalde mi?” yoksa “Her halde mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Her halde şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Herhalde şeklinde olmalıdır.

Heralde nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre ''herhalde'' olarak yazılır. Günümüzde bu kelime ''heralde'' olarak yanlış yazılabilmektedir.

Her yerinde nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu'na göre her yer ayrı ayrı yazılır. Yani her yer sözcüğünün doğru yazılış şekli ayrı yazılmış olanıdır.

Birçok ya nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu sözlüğü içerisinde yer alan bilgilere göre birçok kelimesinin anlamı “oldukça çok, sayısı belirsiz ve bir hayli” olarak biliniyor. Bu kelimenin doğru yazılı ise “birçok” şeklinde olmalı. Yani birçok birleşik yazılır ayrı şekilde kullanılmaz.

Karnıbahar nasıl yazılır?

KARNABAHAR NASIL YAZILIR? Bu kelimenin “karnabahar, karnıbahar” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı karnabahar şeklinde olmalıdır.

Bir tane nasil yazilir TDK?

TDK sözlüklerine göre "bir tane" kelimesi ayrı yazılıyor. BİR TANE NE DEMEK? 1. sıfat Bir adet. 2. sıfat Biricik, eşsiz, yegâne.

Her yer bitişik mi ayrı mı?

Bu kelimenin her yer mi, heryer mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı her yer şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.

Her zaman her yerde nasıl yazılır?

Bu kelimenin Türk Dil Kurumu açısından ele alındığı zaman doğru yazılışı 'her zaman' biçiminde gerçekleşmektedir. Yani bu kelime ayrı olarak Türkçe içerisinde doğru şekilde kullanılır. Bu kelimenin TDK'ya göre doğru yazılışı 'her zaman' olarak ele alınmaktadır. Yani iki kelime olarak ayrı şekilde ele alınır ve yazılır.

Karnıbahar mı yoksa karnıbahar mı?

KARNABAHAR NASIL YAZILIR? Bu kelimenin “karnabahar, karnıbahar” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı karnabahar şeklinde olmalıdır.

Karnıbahar mı karna bahar mı?

Karnabahar TDK'ya Göre Doğru Yazılışı Bu kelimenin Türk Dil Kurumuna göre doğru yazılışı 'karnıbahar' olarak öne çıkıyor.

Bağrıyanık nasıl yazılır TDK?

BAĞRI YANIK NASIL YAZILIR? Bu kelimenin “bağrı yanık mı, bağrıyanık mı” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı bağrı yanık şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.

Açıksözlü nasıl yazılır TDK?

Açık sözlü mü?” yoksa “Açıksözlü mü?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Açıksözlü şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Açık sözlü şeklinde olmalıdır.

1 tane mi bir tane mi?

Bu kelimenin bir tane mi, birtane mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı bir tane şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.