Tiroid anne karnındaki bebeği etkiler mi?

İçindekiler:

  1. Tiroid anne karnındaki bebeği etkiler mi?
  2. Tiroid gebe kalmaya engel mi?
  3. Tiroid yüksekliği gebelikte bebeği nasıl etkiler?
  4. Tiroid ilacı kullanırken hamile kalınır mı?
  5. Tiroid hastasi hamile kalirsa ne olur?

Tiroid anne karnındaki bebeği etkiler mi?

Endokrin uzmanı tiroid hormonlarını dengede tuttuğu sürece hastalığın anne ve bebeğe herhangi bir zararı olmaz. Bazı hamilelerde ise hastalık hamilelik sırasında ortaya çıkar.

Tiroid gebe kalmaya engel mi?

Tiroid gebe kalımını engeller mi? Evet engel olabilir. Ancak bu durum tek başına bir sebep olamaz. Şayet kadında her hangi bir kısırlık belirtisi ve sebebi var ise tiroid işte bu noktada etkili olur ve o kısırlık sebebinin etkisini artırır.

Tiroid yüksekliği gebelikte bebeği nasıl etkiler?

Gebelikte görülen fark edilmeyen veya tedavi edilmeyen hipotiroidizm yani kanda tiroid hormonlarının azalması durumu, hiç belirti vermeden de görülebildiği gibi annede kansızlığa, kalp yetmezliğine, plasenta anomalilerine, kas güçsüzlüğüne, doğum sürecinde kanamaya, düşük doğum ağırlıklı bebek doğurmasına yol açabilir.

Tiroid ilacı kullanırken hamile kalınır mı?

Tiroit ilacı kullanan hastalar ise tiroit kontrolü sağlandıktan sonra gönül rahatlığı ile gebe kalabilir. Gebelik döneminde tiroit hormonlarına ihtiyaç artar. Bu durumda ilaç kullanan hastaların doktoruna danışarak doz artırması gerekebilir.

Tiroid hastasi hamile kalirsa ne olur?

Kadınlarda tiroid bezinin az çalışması, hamile kalamamanın dışında önemli sorunlara neden oluyor. Eğer kadın hamile kalmasına rağmen, tiroid bezinin az çalıştığını bilmiyorsa ve sorun ilk üç ayda giderilmemişse, bebekte zeka ve gelişme sorunları ortaya çıkıyor.