Trigliserid yüksek olması nelere yol açar?

İçindekiler:

  1. Trigliserid yüksek olması nelere yol açar?
  2. Kandaki yağ oranı yüksek olursa ne olur?
  3. Kandaki yağ oranı yüksekliği nasıl düşürülür?
  4. Trigliserid bitkisel olarak nasıl düşürülür?
  5. Kanda yağlanma olursa ne olur?
  6. Trigliserid değerleri ne olmalı?

Trigliserid yüksek olması nelere yol açar?

Bu durum kalp ve damar hastalıklarının bir numaralı risk faktörüdür. Yüksek trigliserit damar sertleşmesine, damar duvarlarının kalınlaşmasına yol açar. Bu da kalp krizi, inme, çeşitli kalp-damar hastalıklarının riskini yükseltir. Bunun yanında pankreas iltihabına neden olur.

Kandaki yağ oranı yüksek olursa ne olur?

Tiroid sorunları, obezite, kontrolsüz diyabet, bazı genetik faktörler, aşırı alkol tüketimi, yüksek kalorili beslenme, karaciğer veya böbrek hastalığı trigliserid seviyesinin yükselmesine neden olabilir. Trigliserid yüksekliği kalp hastalıkları, kalp krizi ve felç riskini artırabilir.

Kandaki yağ oranı yüksekliği nasıl düşürülür?

Trans yağların yerine sağlıklı, doymamış yağları tüketmek, karbonhidrat alımını azaltılmak, düzenli egzersiz yapmak, kilo kontrolü sağlamak, sigarayı bırakmak, şekeri, rafine yiyecekleri ve alkolü azaltmak trigliseridleri kısa sürede düşürmenize yardımcı olabilir.

Trigliserid bitkisel olarak nasıl düşürülür?

Keten tohumu vücuttaki yağlanmayı önleyen sağlıklı besinler arasında dikkat çeker. Vücuttaki yağlanmayı önleyerek trigliserid yükselmesinin de önüne geçer. Trigliserid yüksekliği çıkan kişiler düzenli olarak keten tohumu tüketebilir. Salata ve yoğurt ile beraber tüketildiğinde trigliserid değerini düşürebilirsiniz.

Kanda yağlanma olursa ne olur?

Kandaki fazla yağ karaciğer hücrelerinde yağ çoğalmasına ve karaciğerin şişip büyümesine de neden olabilir. Karaciğer hücrelerinin yağlanması ise karaciğer hastalıklarına ve karaciğerin işlevinde değişiklik görülmesine yol açarak iştahı keser.

Trigliserid değerleri ne olmalı?

Sağlıklı bir yetişkin için ideal trigliserid düzeyi 150 mg/dL'nin altıdır. 150 mg/dL ile 199 mg/dL arası değerler, sınır değerler olarak kabul edilirken, 200 mg/dL ve üstü değerler trigliserid yüksekliği olarak ifade edilmektedir. Yüksek trigliserid değerleri kalp hastalığı riskinin artmasıyla doğrudan ilişkilidir.