Tapu kime ait olduğunu nasıl öğreneceğim?

İçindekiler:

  1. Tapu kime ait olduğunu nasıl öğreneceğim?
  2. Tapu sorgulama nasil yapilir?
  3. Arsa hisse sahipleri nasıl bulunur?
  4. İnternet üzerinden tapu sorgulama nasıl yapılır?
  5. Tapuda hisse oranı 1 1 ne demek?
  6. Hissedar kendi payini satabilir mi?

Tapu kime ait olduğunu nasıl öğreneceğim?

Bilgilere erişmek için tapunun fotokopi ile tapunun bağlı bulunduğu tapu dairesine giderek sorgulama yapılıyor. Bu işlem http://www.turkiye.gov.tr/tapu-harc-sorgulama adresinden online bir şekilde yapılabiliyor.

Tapu sorgulama nasil yapilir?

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi sorgulamasını https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ linki üzerinden yapabilirsiniz. E-DEVLET ÜZERİNDEN PARSEL SORGULAMA NASIL YAPILIR? Tapu ve Kadastro Müdürlüğü sitesinden veya akıllı cihazlardan kullanılabilen uygulamasından değil de e-devlet üzerinden sorgulama da yapabilirsiniz.

Arsa hisse sahipleri nasıl bulunur?

Bu kişilere nasıl ulaşabilirim? Bu kişilerin bilgilerine tapuya gidip tapu sorgusu yaptırarak ulaşabilirsiniz. Vekalet verdiğiniz bir avukatın da sizle veya tek başına gidip sorgulama yaptırması iyi olur.

İnternet üzerinden tapu sorgulama nasıl yapılır?

E-devlet ile bu işlemleri gerçekleştirme; Öncelikle e-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama linkine girmeniz gerekmektedir. Site açıldıktan sonra T.C. kimlik no ve e-Devlet şifresi ile giriş yapın.

Tapuda hisse oranı 1 1 ne demek?

Genel olarak bir taşınmaz ortaksız ise yani hisse oranı 1/1 ise müstakil tapulu demektir. Ancak bazen toplumda kat mülkiyetli tapular içinde müstakil tapu ifadesini işaret edenler olabiliyor. Bu anlamda düşünlürse müstakil tapu iskanlı, kat mülkiyetli tapu demektir.

Hissedar kendi payini satabilir mi?

Eğer, mülkiyet türü elbirliği ise; yani hisse sahiplarinin adları ve hisse miktarları işlenmişse satış diğer hissedarların da onayı alınarak yapılıyor. Taşınmaz herkesin adına tescil edilmişse; kendi adına tesçil edilmiş müstakil hissesini diğerlerine danışmadan satabilir.