Viskon kumaşın çekmemesi için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Viskon kumaşın çekmemesi için ne yapmalı?
  2. 40 derecede çamaşır çeker mi?
  3. Hangi kumaş türleri çeker?
  4. Atlas kumaş nasıl gösterir?
  5. Krep kumaş hangi mevsim kullanılır?

Viskon kumaşın çekmemesi için ne yapmalı?

Viskonun düşük olan ıslak mukavemeti dayanıksız olmasını ve ıslandığında çekmesini veya salmasını sağlar. Rutin yıkamalar viskon kumaşlarda gevşeme çekmesine neden olur. Bu sebeple, viskon lifinden üretilen tekstiller boyutlarını ve şeklini korumak amacıyla kuru temizleme veya çok hassas elde yıkama gerektirir.

40 derecede çamaşır çeker mi?

Seçtiğiniz derece, kumaşların cinsine göre değişiklik gösterebilmekle birlikte, renkli çamaşırları genellikle 40 derecede ve siyahları düşük ısıda yıkamayı tercih edin. Eğer daha yüksek bir derecede yıkarsanız, renkli çamaşırların çekmesi ya da lekelenmesi gibi problemler ortaya çıkabilir.

Hangi kumaş türleri çeker?

Evet, pamuklu kumaşlar çekme yapar. Bu yüzden piyasada çok fazla pamuk karışımı kumaş görürsünüz. Eklenen bu lifler pamuğun hem çekmemesine hem de esnemesine yardımcı olur.

Atlas kumaş nasıl gösterir?

Atlas, ince ipekten sık dokunmuş düz renkli, sert ve parlak, altın ve gümüş tellerle işlenmiş kumaş cinsidir. Atlas dokunuşuna göre kıymetlendirilen bir kumaştır. İtalyanca tüysüz parlak demek olan talise kökünden adını almıştır. Atlas, Araplar aracılığı ile 14. yüzyılda Endülüs'ten İspanya'ya ve Avrupa'ya yayılmıştır.

Krep kumaş hangi mevsim kullanılır?

Krep kumaş nedir;giyim sektörünün gözdesi olan sıkça kullanılan kumaş türüdür. Krep kumaşı, üzerinizde hiç yokmuş hissi oluşturduğundan dökümlü ve hafif yapısıyla özellikle yaz mevsimlerinde tercih edilmektedir.