Mide Bulantısında neler yenmemeli?

İçindekiler:

  1. Mide Bulantısında neler yenmemeli?
  2. Tuz mide bulantısına iyi gelir mi?
  3. Sirke mide bulantısına iyi gelir mi?
  4. Çay bulantıya iyi gelir mi?

Mide Bulantısında neler yenmemeli?

Mide bulantısı olanlarda süt ve süt ürünleri tüketimi pek tercih edilmemekle birlikte eğer süte karşı bir hassasiyetiniz yoksa yoğurt da tüketebilirsiniz. Kola, çay gibi sıvılardan ise kesinlikle uzak durmalısınız. Çünkü midenizin kusmanın ardından kendini toparlaması ve asit dengesini bulması belirli bir süre alır.

Tuz mide bulantısına iyi gelir mi?

Tuzlu bisküvi ya da kraker, özellikle hamilelikteki sabah bulantılarına birebirdir. Eğer midenizde tuzlu gıdalarla ilgili bir sorun yoksa mideniz bulandığında tuzlu bisküvi, kraker veya galeta gibi ürünlerden faydalanabilirsiniz.

Sirke mide bulantısına iyi gelir mi?

Elma sirkesi her derde deva olan nadir gıdalar arasında yer almaktadır. Elma sirkesi mideyi yatıştırır ve sindirim sistemini düzenler. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar. Mide bulantısı şikayetlerini azaltır.

Çay bulantıya iyi gelir mi?

Papatya ve rezene çayı mide bulantısına karşı oldukça etkilidir. Papatya ve rezene çayını demleyerek küçük yudumlar eşliğinde tüketmeniz önerilir. Böylece mide bulantınız anında kesilecek ve kendinizi daha da rahat hissedeceksiniz. Papatya ve rezene çayına isterseniz şeker de ilave edebilirsiniz.